Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 18 november 2008

Kinderkliniek Medisch Centrum Alkmaar ontvangt Michael-Wing-system

Patiënten van de kinderkliniek van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) kunnen binnenkort vanaf bed met hun ouders of vrienden en vriendinnen communiceren via e-mail of msn. Op donderdag 11 december a.s. opent AZ- trainer/coach Louis van Gaal om 16.00 uur op de kinderkliniek het vierde Michael-Wing-system van Nederland, ICT aan bed.

Michael Kenniphaas
Het Michael-Wing-system is het idee van Michael Kenniphaas die in 2005 is overleden ten gevolge van acute lymfatische leukemie. Michael bracht veel tijd door in het ziekenhuis en miste het contact met familie en vriendjes. Hij had geen toegang tot goede ICT-voorzieningen en wilde dat voor alle kinderen, die nog na hem in het ziekenhuis zouden komen te liggen, mogelijk maken.

Louis van Gaal
Bij de opening van het vierde Michael-Wing-systeem ontvangt het MCA tien laptops, tien medisch hygiënische toetsenborden en WLAN (Wireless Network). Daarmee kunnen de patiënten vanuit bed e-mailen of msn'n met hun ouders of vrienden en vriendinnen. De officiële handeling wordt uitgevoerd door Louis van Gaal. Hij zal op ludieke wijze een laptop overhandigen aan een patiënt van het ziekenhuis. Naast Louis van Gaal is ook aanwezig dr. Janneke P. Schermers, lid Tweede Kamer der Staten Generaal en ambassadeur van Stichting Michael-Wings.

vierde ziekenhuis
Het MCA is het vierde ziekenhuis in Nederland dat wordt voorzien van het Michael-Wing-system van Nederland, ICT aan bed. Het VUmc, Rode Kruis Ziekenhuis en Westfriesgasthuis hebben het Michael- Wing-system al in ontvangst mogen nemen.