Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18 november 2008

Eyeworks Film & TV Drama verkrijgt rechten op Ivan Fila's Bella Luna

Eyeworks Film & TV Drama heeft de rechten verkregen van het script Bella Luna van Ivan Fila. In dit luchtige romantische drama hervinden twee grote sterren van weleer hun liefde voor elkaar. Fila zal tevens de regie op zich nemen. Momenteel verkeert Eyeworks in de financieringsfase en hoopt in de herfst van 2009 met de opnames te beginnen.

Producent Hans de Weers: "Bella Luna gaat over een operazangeres en een acteur die, op het hoogtepunt van hun roem, hun gepassioneerde relatie niet in stand konden houden. Maar die elkaar ook nooit helemaal hebben kunnen vergeten. Ik heb altijd al een film willen maken over een onmogelijke liefde, helemaal een die gepaard gaat met de allure en glamour van de opera- en filmwereld. Regisseur Ivan Fila heeft zich succesvol bewezen in de internationale filmindustrie. Het is geweldig om met zo'n getalenteerde scenarioschrijver en regisseur te werken."

De film
Bella Luna is een romantisch drama over twee 'prima donnas' op leeftijd die in een ver verleden een gepassioneerde maar onmogelijke affaire hadden. Frederick Sastre (70) was een wereldberoemde, Oscarwinnende acteur. Met het verstrijken van de jaren vervaagde echter niet alleen zijn roem, maar ook zijn fortuin. Toch hield hij zijn extravagante levensstijl en frequente casinobezoek in stand. Nu ziet Frederick maar een oplossing; liever met opgeheven hoofd ten onder dan arm door het leven gaan. Bella Luna (66) is een opera diva die vastbesloten is om optimaal te genieten van het leven dat haar nog resteert nu ze weet dat ze ongeneeslijk ziek is. Claire, de dochter van Frederick en Bella die Frederick nooit heeft erkend, brengt de twee na jaren weer samen. De oude liefde bloeit meteen weer op en ze besluiten een reis te maken langs de plekken van vroeger aan de Italiaans-Franse kust. Een turbulente reis vol passie, romantiek en frustratie.

De regisseur
De Tsjechische regisseur Ivan Fila maakte zijn debuut met Lea, welke in première ging op het Venice Film Festival in 1996 en een OCIC Award won. Lea was tevens genomineerd voor een Golden Globe (Best Foreign Language Film) en won twee Czech Lions. Op het Brussels International Film Festival won Lea de Audience Award en de Crystal Star voor Best European Feature. Filas tweede film, King of Thieves, ging in 2004 op het Moscow Film Festival in première. De film won de Prix d'Or voor Best European Screenplay en won vier Czech Lions.

Noot voor de redactie/