Ingezonden persbericht


Persbericht: Succesvol CBIP-traject
Na een kort en intensief traject telt ITCG nu 12 gecertificeerde Data Warehousing & Business Intelligence professionals.

Bilthoven, 18 november 2008. Met een laatste inspanning op 29 oktober jl. hebben 12 medewerkers van ITCG de CBIP-examens met goed gevolg afgerond. Vanaf nu mogen zij zich officieel Certified Business Intelligence Professional (CBIP) noemen.

Begin dit jaar hebben ITCG en DNV Academy - CIBIT een Data Warehousing & Business Intelligence professionaliserinstraject opgezet voor medewerkers van ITCG. Een intensief opleidingstraject, op maat gesneden van de reeds aanwezige kennis en ervaring, met aansluitend de CBIP-examens. De aanpak bleek succesvol; alle deelnemers zijn geslaagd. De helft van de deelnemers heeft zich zelfs als Master weten te onderscheiden, wat een bovengemiddelde prestatie is.

Bevestiging
Harald Kikkers, eigenaar/directeur van ITCG, beschrijft wat de certificering voor ITCG betekent: 'Wij zijn enorm trots op de behaalde resultaten. Wij waren al van mening dat onze medewerkers zeer veel kennis van de materie hebben. Dat dat nu door een onafhankelijke partij is bevestigd, door het behalen van dit certificaat, is alleen maar positief. Daarnaast biedt dit certificaat onze klanten de zekerheid dat ze een leverancier in huis halen met de juiste kennis.'

Internationele samenwerking
De CBIP-examens worden door DNV Academy in Nederland aangeboden in samenwerking met:
* Het leidinggevende Data Warehousing Institute (TDWI) voor expertiseontwikkeling en certificering
* Het onafhankelijke Institute for Certification of Computing Professionals

Toenemende vraag
Sinds de introductie van het certificaat in 2005 zijn al ruim 250 professionals in Nederland via DNV Academy - CIBIT gecertificeerd. Er zijn maandelijks tientallen deelnemers van verschillende organisaties bezig met de voorbereidingen op de examens. 'Wij zien de vraag naar certificeringen alleen maar toenemen', aldus Liroy van der Starre, programma manager van het cluster Data Warehousing & Business Intelligence bij DNV Academy. 'Het certificaat bewijst zichzelf keer op keer, doordat niet alleen theoretische kennis maar ook werkervaring werkelijke succesfactoren blijken. Daarnaast lukt het alleen de meest ervaren professionals om zich te onderscheiden als Master. Het is een geslaagd opleidingstraject geweest met een knappe prestatie van ITCG.'

-------


Ingezonden persbericht