Ingezonden persbericht


Oprichter van Satyam krijgt Frost & Sullivan award voor buitengewoon leiderschap

Hoofddorp, 18 november 2008 - Ramalinga Raju, oprichter en bestuursvoorzitter van IT-dienstverlener Satyam Computer Services (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) heeft de prestigieuze Frost & Sullivan Excellence in Leadership Award 2008 gewonnen. De Frost & Sullivan award is een erkenning voor de visie en dynamische groeistrategie van Raju. Die stonden aan de wieg van het succes van Satyam en de stichting die zich inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, de Satyam Foundation.

Vanuit de Satyam Foundation wil Raju gezonde bedrijfsvoering combineren met sociale waarden. De stichting streeft ernaar IT in te zetten bij sociale projecten voor minder bedeelden in buitenwijken. De Satyam Foundation zelf heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. De stichting is op dit moment de grootste ngo (non-gouvernementele organisatie) in India.

"Ik ben erg blij met deze prijs. Het onderstreept het belang van de bedrijfsfilosofie van Satyam en het belang van de Satyam Foundation", zegt Ramalinga Raju. "De basis van die filosofie is dat we blijvend sociaal en economisch willen bijdragen aan de gemeenschap waarvan we deel uitmaken. Wij vinden dat bedrijven een grotere rol moeten spelen bij de cohesie van een gemeenschap. Bindende elementen van een gemeenschap worden namelijk niet alleen buiten, maar ook binnen bedrijven gevormd."

De Frost & Sullivan Excellence in Leadership Award is 45 jaar geleden in het leven geroepen. De prijs wordt toegekend aan personen die opvallend leiderschap hebben getoond en aanzienlijke successen hebben geboekt. Successen die een zichtbare impact hebben gehad op een organisatie zelf en de sector waarin deze opereert.

Kenneth C. Taormina, senior vicepresident van de Global Manufacturing Enterprise Solutions Group van Satyam, nam op 6 november 2008 namens Raju de Frost & Sullivan Excellence in Leadership Award 2008 in ontvangst. Dit gebeurde op het vierde Annual Growth, Innovation & Leadership Congress in Kuala Lumpur, Maleisië. David Frigstad, directievoorzitter van Frost & Sullivan, presenteerde het evenement.

###

Over Satyam
Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van advies en IT. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in twintig* verschillende sectoren in 65* landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. Bij Satyam werken 52.865* professionals op het gebied van engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Satyam bedient 690* klanten vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Van deze klanten behoren 185 klanten tot de Fortune® 500.