Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 18 november 2008

TLN maakt finalisten Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008 bekend

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft de finalisten voor de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008 bekend gemaakt. Met de Ondernemersprijs Transport en Logistiek vestigt TLN de aandacht op continue kwaliteitsverbetering en professionalisering in de sector. Een finale plaats voor de prestigieuze prijs is het resultaat van een uitgebreid selectieproces met als speciaal jaarthema 'personeelsmanagement'. De ondernemersprijs wordt op 29 november 2008 in de Elfteling in Tilburg uitgereikt door de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings tijdens het jaarcongres van TLN.

Dit jaar gaat de prijs naar transportbedrijven en logistiek dienstverleners met uitzonderlijke prestaties op het vlak van voortdurende kwaliteitsverbetering én personeelsmanagement. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: kleine, middelgrote en grote transportondernemingen. De voorselectie, bestaande uit een schriftelijke rapportage en een locatiebeoordeling, heeft inmiddels plaatsgevonden. De finalisten voor de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008 zijn - in alfabetische volgorde - de volgende bedrijven:

Categorie Groot:

* DGO Express B.V. / Hoogeveen

* G. Vlug en Zn. B.V. / Middenbeemster

* UTS Management B.V. / Den Haag

* Van Maanen Transport B.V. / Barneveld

Categorie Middelgroot:

* Holwerda Transport Almere B.V. / Almere

* Transportbedrijf H. Hoekstra B.V. / Sneek
* Valid Express / Amsterdam

Categorie Klein:

* Lupprian's Computer Express B.V. / Weesp
* Van Hooft Transport B.V. / Hoevelaken

* Verhuisbedrijf Henneken B.V. / Zoetermeer

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling communicatie, Esther Vorenkamp, 079-3636115 of 06-51806340.

Informatie over de procedure
De selectie van bedrijven vindt plaats als volgt. Meedingende bedrijven vullen een uitgebreide vragenlijst in en voegen de nodige bijlagen bij ter onderbouwing. Afhankelijk van de ingeleverde informatie komen de deelnemers in aanmerking voor een bedrijfsbezoek op locatie. Dit betreft een kwaliteitsaudit aan de hand van het managementmodel van het INK-instituut. Bovendien vormt het jaarthema 'personeelsmanagement' een belangrijk onderdeel van de bedrijfsbeoordelingen. ViaNorm in Nieuwegein verzorgt als onafhankelijke certificatie-instelling de bedrijfsbeoordelingen. Een vakjury bestaande uit onderstaande leden zal per categorie de winnaar selecteren van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008:


· Enno Osinga (Senior Vice President Cargo, Schiphol Groep), voorzitter


· Ruud Stassen (directeur INK)


· Willem de Vries (directeur Randstad transport), jaarthema expert