Ingezonden persbericht


Persbericht

Lachen, gieren, brullen tijdens de feestdagen met het nieuwe bordspel 30 Seconds van 999 Games
- Hoe snel ben jij in 30 seconden? -

Almere, 18 november 2008 - De feestdagen zijn een ideaal moment om samen met de familie weer eens een bordspel te spelen. 999 Games, uitgever en distributeur van bord- en kaartspellen, komt om die reden met het nieuwe, pijlsnelle partyspel 30 Seconds. Een hilarisch, luidruchtig en zenuwslopend spel, waarin het zaak is om binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen zo te omschrijven dat teamgenoten deze kunnen raden. Een halve minuut blijkt echter zeer kort, wat voor de nodige spanning en lachbuien zorgt.

In het nieuwe bordspel 30 Seconds strijden verschillende teams tegen elkaar, met als doel als eerste de finishlijn te halen. De spelers hebben 30 seconden om vijf verschillende begrippen zo te omschrijven dat de teamgenoten ze kunnen raden. De manier waarop mag iedereen zelf bepalen, zolang er geen namen genoemd worden of 'klinkt-als' - tactieken worden gebruikt. De snelheid waarmee dee teams vooruitkomen hangt af van het aantal begrippen dat zij binnen 30 seconden goed weten te raden minus de score van een eerder gegooide dobbelsteen. Als een team aan het begin van haar beurt een '1' gegooid heeft en drie namen goed heeft geraden, wordt de pion twee velden vooruit gezet. Gooit een team aan het begin '0' en raden zij alle vijf de begrippen, dan mag de pion vijf plekken vooruit.

'Het partyspel 30 Seconds zal de gemoederen hoog doen oplopen,' zegt Peter Christoph, Marketing en Salesmanager bij 999 Games. 'De tijdsdruk zorgt voor hilarische momenten en al gauw zullen de spelers erachter komen dat een halve minuut wel heel kort is! Het spel is zeer geschikt voor grote gezelschappen en met het oog op de donkere dagen en de vele feestdagen en wintersportvakanties komt het spel dan ook precies op tijd.'

30 Seconds werd eerder al met groot succes in Zuid-Afrika uitgebracht. Meer dan 700.000 exemplaren van het spel gingen al over de toonbank.

Specifieke kenmerken van 30 Seconds op een rij:

* Hilarisch, luidruchtig en zenuwslopend
* Ideaal voor grotere gezelschappen

* Gemakkelijk te leren spel

* Geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar
* Geschikt voor 3 of meer spelers

* Speelduur circa 30 minuten

* Verkoopadviesprijs ¤ 29,95

Het spel is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de grote speelgoedketens en speciaalzaken

###

Over 999 Games
Sinds 1990 is 999 Games in de Benelux actief als distributeur van spelproducten. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich van ouderwetse spellen onderscheiden door eerste klas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig gebruik van hergebruikte materialen. De spellen kenmerken zich door interessante, vaak historische onderwerpen. Bekende titels van 999 Games zijn: De Kolonisten van Catan, Carcassonne, Regenwormen, Elfenland, Boonanza, Halli Galli en Machiavelli. Meer informatie over de producten van 999 Games is te vinden op www.999games.nl.

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht