Gemeente Lochem


Lochem blijft verkeersregelaars inzetten bij evenementen

De gemeente Lochem blijft ook het komende jaar verkeersregelaars inzetten bij evenementen. De aanwezigheid van verkeersregelaars heeft bij diverse evenementen hun meerwaarde aangetoond. Zij worden ingezet om het evenement en het verkeer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit tot tevredenheid van de organisatoren van de evenementen.

In 2001 werd voor het eerst gebruik gemaakt van de verkeersregelaars in de gemeente Lochem. Inmiddels zijn zij in onze gemeente een bekend fenomeen. Een verkeersregelaar is een vrijwilliger die de organisator van een evenement inzet voor de duur van het evenement. De vrijwilliger heeft bij de politie de instructie verkeersregelaar gevolgd en hij of zij staat ook onder toezicht van de politie. Een verkeersregelaar is aangesteld door de burgemeester.

Verplicht
Een verkeersregelaar mag alleen een stopteken of een zogeheten oprijteken geven. Weggebruikers zijn verplicht deze aanwijzingen op te volgen. Als dat niet gebeurt, zal de verkeersregelaar direct aangifte doen bij de politie. Een weggebruiker die de aanwijzing van een verkeersregelaar negeert, is dus strafbaar. De verkeersregelaar is herkenbaar aan een oranje hes met op de voor- en achterzijde de tekst 'verkeersregelaar'. De regelaars worden geworven via de verenigingen die de evenementen in Lochem organiseren.

Instructieavonden
Op maandag 12 januari 2009 om 20.00 uur vindt in het bureau van de politie Lochem de eerste instructieavond voor de verkeersregelaars voor het jaar 2009 plaats. De instructieavonden zijn bedoeld voor nieuwe regelaars en voor 'oude' die jaarlijks een verplichte nascholing moeten volgen. Deelnemers dienen zich tijdig aan te melden bij de politie Lochem via e-mail team.lochem@no-gelderland.politie.nl. Daarbij moet de deelnemer naam, adres en geboorteplaats vermelden.

Om volle zalen te voorkomen, is het aantal deelnemers per avond gesteld op maximaal 25 personen. De data van de instructieavonden verkeersregelaars voor het jaar 2009 zijn:

Instructiedata 2009:

Week 3 maandag 2 januari Aanvang 20.00 uur
Week 7 maandag 9 februari Aanvang 20.00 uur
Week 12 maandag 16 maart Aanvang 20.00 uur
Week 17 maandag 20 april Aanvang 20.00 uur
Week 21 maandag 18 mei Aanvang 20.00 uur
Week 25 maandag 15 juni Aanvang 20.00 uur
Week 38 maandag 14 september Aanvang 20.00 uur
Week 42 maandag 12 oktober Aanvang 20.00 uur
Week 46 maandag 9 november Aanvang 20.00 uur

Voor meer informatie over verkeersregelaars kunt u de brochure lezen of tijdens kantooruren contact opnemen met de politie Lochem, bereikbaar op het nummer 0900-8844.