Ingezonden persbericht


Persbericht
18 november 2008

Omroep.nl betrekt publiek bij innovaties op Testlab

Omroep.nl heeft een nieuwe site gelanceerd: Omroep.nl/testlab. Dit is een laboratorium waar Omroep.nl nieuwe producten lanceert en hierover de mening van het publiek vraagt. Aangezien de producten zich nog in bètastatus bevinden, wordt de mening van het publiek meegenomen in de doorontwikkeling.

Voor het eerst kunnen producten in een vroeger stadium online worden uitgeprobeerd. Voorheen werden producten achter gesloten deuren ontwikkeld en nu worden ze in het wild getest. Omroep.nl is ervan overtuigd dat de samenwerking met het publiek de producten verbetert.

Wat is er te vinden op Testlab?
Nieuwe applicaties of tools die nog een bètastatus hebben. Op dit moment staan er een embeddable player, een MSN-bot en een iGoogle Gadget in test. In de toekomst worden ook grote projecten zoals een restyle van bijvoorbeeld Uitzending Gemist op Testlab gepresenteerd.

Hoe wordt het publiek betrokken bij innovaties?
Bezoekers worden uitgenodigd om de bèta-applicaties te gebruiken en via een blogpost feedback te geven. De productontwikkelaars en projectleiders van Omroep.nl reageren ook op de blogpost om de applicaties toe te lichten en vragen te beantwoorden.

En verder?
In 2009 staan op Testlab ook innovatieve producten die door de diverse omroepen worden ontwikkeld. In de rubriek Showcase zullen de nieuwe applicaties van de omroepen onder de aandacht worden gebracht.

Daarnaast overweegt Omroep.nl om een stap verder te gaan in de samenwerking met het publiek, bijvoorbeeld door middel van co-creatie. Door data van de publieke omroep ter beschikking te stellen kan het publiek zelf nieuwe producten ontwikkelen.

http://omroep.nl/testlab

---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Omroep.nl: Gerald van der Wijngaart
E: gerald.van.der.wijngaart@omroep.nl | T: 035-6772096 | M: 06-53825080