Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw middel blokkeert nicotine en teer in sigaret


* NicoBloc helpt om te stoppen met roken in eigen tempo

Gorinchem, 18 november 2008 - Nederland telt bijna 4 miljoen rokers. Uit onderzoek(1) blijkt dat 37% (1,4 miljoen) van deze groep binnen een jaar wil stoppen met roken. Slechts één op de twintig rokers lukt het om te stoppen met roken zonder hulpmiddel. NicoBloc introduceert de Geleidelijke Reductie-Methode (GRM). NicoBloc blokkeert, door het aanbrengen van vloeistof op de sigarettenfilter, de opname van schadelijke nicotine en teer. Door het verminderen van de afhankelijkheid van nicotine ,helpt het de roker stapsgewijs te stoppen met roken in zijn/haar eigen tempo.

Wat doet NicoBloc?
NicoBloc laat de roker in zijn eigen tempo stoppen met roken. Het voegt in tegenstelling tot andere producten om te stoppen met roken geen giftige en verslavende nicotine aan het lichaam toe, maar onthoudt het lichaam geleidelijk van deze stof. Bovendien helpt NicoBloc mee het bewustzijn van het stoppen te vergroten en de lichamelijke consequenties van het stoppen met roken te beperken. Met NicoBloc wordt de stoppende roker gestimuleerd en begeleid in het afbouwen van de verslaving.

Hoe werkt NicoBloc?
De NicoBloc vloeistof wordt, vlak voor het aansteken van de sigaret, op de filter van de sigaret gedruppeld. De eerste week druppelt de roker één druppel op de filter van elke sigaret, hierdoor wordt 33% van de opname van de nicotine en teer geblokkeerd. In de tweede week worden twee druppels NicoBloc op de filter aangebracht, waarmee 66% wordt tegen gehouden. In week drie tot en met zes is de dosering drie druppels. Hierdoor wordt 99% van de nicotine en teer tegengehouden. Met NicoBloc stelt de stopper zich tot doel steeds minder te roken om uiteindelijk zonder moeite helemaal te kunnen stoppen.

Voordelen van NicoBloc
NicoBloc voegt geen nicotine aan het lichaam toe, zoals bij pleisters. De rookbeleving blijft in stand en het stoppen kan in eigen tempo gebeuren. Het succespercentage ligt in omringende landen op een spectaculaire 60%.

NicoBloc product
NicoBloc bestaat uit een natuurlijke vloeistof, een voortgangstabel, een DVD met een voorlichtingsfilm en de NicoBloc gebruiksaanwijzing. NicoBloc is vanaf 15 december verkrijgbaar voor ¤ 39,95 bij drogist en apotheek.

Meer informatie is te vinden op www.nicobloc.nl

De exclusieve distributie van NicoBloc voor de Nederlandse markt is in handen van Vitalize Products BV te Gorinchem.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht