Gemeente Dordrecht

Nieuwe inrichting voor Spuiweg Dordrecht

De gemeente werkt aan een nieuwe inrichting van de Spuiweg. De herinrichting is een belangrijke stap in het verbeteren van de uitstraling van deze straat. Als alles volgens plan verloopt, starten de werkzaamheden in januari 2009. De werkzaamheden nemen ongeveer vijf maanden in beslag.

De plannen voorzien in de aanleg van nieuwe trottoirs, in meer parkeerruimte en meer comfort voor in- en uitstappende buspassagiers. En met de aanleg van een dubbel fietspad krijgt de fiets een meer prominente plek in het verkeer. In overleg met de Fietsersbond Drechtsteden is besloten dat het dubbele fietspad wordt doorgetrokken tot aan de Kilwijkstraat.

Een ander onderdeel van de plannen is het voornemen om de verkeerslichten op de Spuiweg op de kruisingen met de Albert Cuypsingel en de Spuiboulevard te verwijderen. We onderzoeken eerst wat de effecten hiervan zijn op het verkeer. Daarom gaan de verkeerslichten eerst een maand op knipperen. Dat gebeurt in december.

De bewoners en ondernemers van de Spuiweg hebben zich eerder dit jaar al positief over de plannen uitgelaten. Ook het college stemt met de plannen in. Momentee l start de aanbesteding en gaat het voorstel naar de gemeenteraad voor het beschikbaar stellen van de benodigde financiële middelen.

De uitstraling van de straat wordt ook in grote mate bepaald door de staat van het onroerend goed. Op verschillende locaties in de straat staan panden leeg. Ondernemers en bewoners van de Spuiweg en de gemeente zouden dat graag anders zien. De gemeente investeert daarom in overleg met alle betrokken partijen om gezamenlijk de lege panden een toekomst te geven.

Datum 18 november 2008
Redactie Marco Hanegraaff
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 69 02
Informatie Arjan Visser
Gemeente Dordrecht
Stadsontwikkeling
T (078) 639 67 84