Politie Zeeland


---


W-2231-2008 Hond uit kennel gestolen bij inbraak in Middelburg
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Nieuwe Kleverskerkseweg in Middelburg.
Om toegang tot het bedrijf te krijgen werden eerst de omheining en daarna een ruit vernield. Uit het bedrijf werd een gsm gestolen. De kennel was opengemaakt en daaruit werd een drie maanden oude zwarte Rottweiler, een reu, meegenomen.
Mogelijk zijn er mensen die de hond hebben gezien of weten waar deze momenteel is. De politie vraagt deze mensen contact op te nemen met het bureau in Middelburg of te bellen naar 09900-8844.

R-2232-2008 Televoorgeleiding van start bij politie Zeeland

Vanaf heden, 18 november 2008, is het voor politie Zeeland mogelijk om gebruik te maken van televoorgeleiding. Deze vorm van voorgeleiding vindt plaats via een audiovisuele manier, wat kosten- en tijdbesparend werkt.
Met het openbaar ministerie zijn regionale afspraken gemaakt, wanneer televoorgeleiding gebruikt kan worden. Door deze nieuwe manier van voorgeleiding kunnen de hulpofficier van justitie en een verdachte elkaar via een televisiescherm horen en zien. Hierdoor hoeft de hulpofficier niet veel kilometers meer te maken naar het bureau waar de verdachte zich bevindt. Hij/zij kan zich daardoor meer richten op andere werkzaamheden. Ook andere collega's profiteren van deze nieuwe wijze van voorgeleiding. De tijd dat verbalisanten moeten wachten op de komst van de hulpofficier vervalt, zodat zij eerder en meer op straat zijn om daar hun werkzaamheden uit te voeren. Iets dat ook de burgers ten goede komt.
Door een hoogwaardige beeld- en geluidsweergave kunnen zowel de verbale als de non-verbale reacties van de verdachte worden waargenomen door de hulpofficier van justitie. De hulpofficier is volledig 'master and commander' over de apparatuur, zowel op zijn/haar locatie als op de locatie waar de verdachte zich bevindt.

O-2233-2008 Aanrijding in Goes
Dinsdag rond 14.35 uur vond op de Deltaweg in Goes een aanrijding plaats.
Een 74-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland kwam uit de richting van Wilhelminadorp en een 28-jarige Middelburgse bestuurster kwam uit de richting van 's-Heer Hendrikskinderen. Op de Deltaweg kwamen zij met elkaar in botsing en de 74-jarige man kwam met zijn auto tegen de vangrail tot stilstand. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Beide bestuurders zeiden door het groene licht te zijn gereden. De auto's raakten beschadigd.

Z-2234-2008 Fietser door onbekende automobilist aangereden, Terneuzen
Een 9-jarige Terneuzense jongen is dinsdag rond 15.30 uur in de Serlippensstraat in zijn woonplaats door een auto aangereden.
De jongen fietste door de Serlippensstraat in de richting van de Axelsestraat. Ter hoogte van de kruising met de Vincent van Goghstraat werd hij door een auto, die vanuit de Serlippensstraat de Vincent van Goghlaan inreed, aangereden. De jongen viel en uit de auto stapten een man en een vrouw die hem vroegen hoe het ging. Toen de jongen antwoordde dat er niets aan de hand was, zijn de twee weggereden. Hierdoor is onbekend gebleven wie de jongen heeft aangereden. Later klaagde de jongen toch over pijn in zijn knie en voet en bleek zijn fiets beschadigd. Voor zover bekend hoefde hij niet behandeld te worden.

---- --