Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kenia staat centraal bij bezoek Minister Koenders aan Mill Hill College, Goirle

18-11-2008 | Persbericht | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) brengt donderdag 20 november een werkbezoek aan het Mill Hill College in Goirle (NB). Leerlingen kijken samen met hem terug op hun recente stagereis naar Kenia. Daarna gaat minister Koenders met hen en 150 medeleerlingen in gesprek over ontwikkelingssamenwerking en zijn werk als minister.

Leerlingen en leraren van de scholengemeenschap Mill Hill College zetten zich al enige jaren in voor mensen in ontwikkelingslanden. Dat gebeurt door in het curriculum aandacht te besteden aan het belang van internationale armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Daarnaast zijn er ieder jaar acties om geld in te zamelen voor ontwikkelingsprojecten. De laatste grote rommelmarkt leverde 50.000 euro op.

Om leerlingen verder te betrekken bij armoedebestrijding bezochten afgelopen zomer 12 leerlingen (en 3 docenten) Kenia. Ze maakten kennis met de Maasai-cultuur en bezochten het Ilkerin Loita Integral Development Programme dat onder meer bijdraagt aan beter onderwijs en kleinschalige landbouw.

Om dit stageproject af te sluiten heeft de school minister Koenders uitgenodigd. Hij ontvangt van de leerlingen een dagboek en een video-verslag van hun reis.