Help tijdens de maandlange Wereld Kinderdag families over de hele wereld via inzamelingsevenementen van McDonald's

18/11/2008 19:00

PR Newswire

OAK BROOK, Illinois, November 18 /PRNewswire/ --

- Sociale medianetwerken ingeschakeld om "Een Helpende Hand voor Ronald McDonald House Charities" te steunen

Nadat vijf jaar geleden werd vastgesteld dat haar dochter een tumor had, weet Diane Kallas-Zuvich uit de eerste hand hoe belangrijk de rol is die Ronald McDonald House Charities (RMHC) speelt bij het helpen van kinderen en families in nood. Daarom steunt zij Wereld Kinderdag door nu al 100 "Een Helpende Hand voor Ronald McDonald House Charities" online widgets te delen met haar familie en vrienden.

Elke dag helpt RMHC meer dan 10.000 families via 282 Ronald McDonald Huizen in 33 landen. RMHC helpt ook kinderen in nood via haar Ronald McDonald Huiskamers en Ronald McDonald Zorg Mobiles. Daarnaast financiert de liefdadigheidsinstelling andere kinderdoelen in de hele wereld.

"Elke keer als ik in de buurt ben van het Ronald Huis in Manhattan waar we verbleven toen Dominique ziek was, ga ik erheen en geef ik ze video's, boeken en speelgoed om ze te helpen," zei Kallas-Zuvich. "Ik ben zo blij dat ik op deze Wereld Kinderdag de kans krijg mijn passie voor RMHC online met duizenden anderen te delen."

Wereld Kinderdag bij McDonald's is een maandlange inzet met wereldwijde jaarlijkse inzamelingsacties die ten goede komen van RMHC en andere kinderdoelen. De "Een helpende hand voor Ronald McDonald House Charities" widget (een online manier om informatie te delen) op MySpace en andere populaire netwerksites maken deel uit van de uitgebreide campagne waarmee mensen meer kunnen leren over RMHC en ze inspireert anderen bewust te maken van en fondsen te werven voor RMHC.

McDonald's franchisenemers, leveranciers, werknemers en klanten hebben tijdens de laatste zes Wereld Kinderdagen samen met RMHC supporters en vrijwilligers in plaatselijke gemeenschappen over de gehele wereld meer dan US$124 miljoen ingezameld voor families, zoals de Kallas-Zuvichs familie.

"Wereld Kinderdag gaat om het verhogen van de kans van McDonald's om het leven van kinderen in de hele wereld te verbeteren," aldus Mary Dillon, hoofd marketing, die dit jaar McDonald's internationale uitvoerende sponsor is voor Wereld Kinderdag. "Als moeder wordt ik gestimuleerd door wat McDonald's kan doen wanneer we allemaal samenkomen om kinderen in nood te helpen. Dit jaar hebben we het nog eenvoudiger en makkelijker gemaakt voor mensen om mee te doen en zo kinderen en families te helpen. Hoe meer mensen weten wat RMHC is, hoe meer ze willen helpen."

Wereld Kinderdag bij McDonald's komt dit jaar niet alleen tot leven via de widgets maar ook via evenementen in gemeenschappen, benefietconcerten en buurtfestivals. Daarnaast zullen ook vele andere aan dit doel gerelateerde initiatieven plaatsvinden bij McDonald's restaurants, zoals:


-- El Salvador -- McDonald's zal op 21 november een "Bouw het hoogste Big Mac Toren" wedstrijd organiseren en 100% van de Big Mac-verkopen gaat naar plaatselijke liefdadigheidsinstellingen voor kinderen.


-- Singapore -- McDonald's stopt de "FUN" weer in FUNdraising door kinderen aan te moedigen creatieve ideeën in te dienen om andere kinderen in nood te helpen. Het beste "kinderen helpen kinderen" idee zal in het gehele land uitgevoerd worden.


-- Zweden -- McDonald's werkt samen met de populaire zanger Sibel om een uitgebreide campagne te creëren met activiteiten in gemeenschappen en restaurants en spannende digitale activiteiten zoals doneren via sms-berichten.


-- Verenigde Staten - Vanaf 10 november tot 20 november kunnen klanten deelnemen aan het jaarlijkse "Een Helpende Hand" inzamelingsprogramma dat gehouden wordt door restaurants. De papieren handen worden voor US$1 per stuk verkocht en alle opbrengsten gaan naar de RMHC. Bij deelnemende restaurants zal op 20 november US$1 van geselecteerde producten gedoneerd worden aan RMHC.

Ga voor meer informatie over Wereld Kinderdag en McDonald's steun aan RMHC naar http://www.mcdepk.com/wcd2008.

Over McDonald's
McDonald's is de leidende wereldwijde voedingswarenleverancier met meer dan 31.000 restaurants in 118 landen. Meer dan 75 procent van de McDonald's restaurants ter wereld zijn eigendom van en worden geleid door franchisenemers en dochterondernemingen. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar http://www.mcdonalds.com.

Over Ronald McDonald House Charities
Ronald McDonald House Charities is een non-profit, 501 (c) (3) corporatie, dat programma's creëert, vindt en ondersteunt die direct de gezondheid en het welzijn van kinderen verbeteren. De programma's worden fundamenteel gedreven zodat de liefdadigheidsinstelling in staat te stellen kinderen te helpen waar het het meest nodig is - in hun eigen gemeenschappen. RMHC maakt een onmiddellijke en positieve indruk op het leven van kinderen via haar wereldwijde netwerk van plaatselijke Afdelingen in 52 landen en haar drie kernprogramma's: het Ronald McDonald Huis, Ronald McDonald Huiskamer en Ronald McDonald Zorg Mobile. Deze programma's vormen een brug naar toegankelijke gezondheidszorg en stellen families in staat meer tijd samen door te brengen, wat helpt in het herstelproces. RMHC en haar wereldwijde Netwerk van plaatselijke Afdelingen hebben ook meer dan US$460 miljoen in toelagen en programmadiensten toegekend aan kinderprogramma's over de gehele wereld. Ga voor meer informatie naar http://www.rmhc.org.

(C)2008 McDonald's

McDonald's, World Children's Day bij McDonald's, the World Children's Day logo, Ronald McDonald House Charities, Ronald McDonald House, Ronald McDonald Family Room, RMHC, Ronald McDonald Care Mobile, Give A Hand en Big Mac zijn handelsmerken van McDonald's Corporation en haar dochterondernemingen.

CONTACT:
Neem voor meer informatie contact op met:

Soraya Garcia, McDonald's Global Communications

+1-630-623-2163 of soraya.garcia@us.mcd.com

Lisa McComb, McDonald's Mediarelaties

+1-630-623-3707 of lisa.mccomb@us.mcd.com

Molly A. Lynch, GolinHarris

+1-312-729-4227 of mlynch@golinharris.com

Soraya Garcia, McDonald's Internationale Communicaties, +1-630-623-2163, soraya.garcia@us.mcd.com, of Lisa McComb, McDonald's Mediarelaties, +1-630-623-3707, lisa.mccomb@us.mcd.com; of Molly A. Lynch van GolinHarris, +1-312-729-4227, mlynch@golinharris.com, voor Ronald McDonald House Charities; OPMERKING AAN REDACTEUREN: elektronische perskit: http://www.mcdepk.com/wcd2008/; Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990916/MCDLOGO






-