Gemeente Hulst


Persbericht - 18.11.2008

Verkeerscirculatie in de Hulster binnenstad

De verkeerscirculatie in de Hulster binnenstad is al geruime tijd onderwerp van gesprek.
Enerzijds om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor bezoekers, anderzijds om de verkeersveiligheid in met name de Gentsestraat te verbeteren en tenslotte omwille van de ontwikkeling van de binnenstad in het algemeen. Besloten is om de verkeersregulatie in de binnenstad onder de loep te nemen en te komen tot een nieuw
verkeerscirculatieplan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft er voor gekozen om - alvorens een plan ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad een discussiestuk voor te leggen aan alle betrokken partijen, met name de ondernemers van de Hulster binnenstad en de wijkraad Hulst centrum. Doelstelling is door deze werkwijze draagvlak te creëren voor eventuele veranderingen.

Het streven is om begin 2009 de zienswijzen van de betrokken partijen te verwerken in een definitief plan, waarna dit in maart/april 2009 het besluitvormingstraject in kan gaan.
Uitgangspunt bij het discussiestuk is het gebruik van de Frans van Waesberghestraat als belangrijkste toegangsweg tot de binnenstad. Hierdoor wordt de verkeersdrukte in de Gentsestraat en op de Grote Markt verminderd. Daarnaast wordt de mogelijkheid gecreeërd om de Gentsestraat op drukke dagen af te sluiten voor het verkeer.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl

overige persberichten