Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 18 november 2008

Mededeling over de uitspraak van de Belgische rechtbank

Fortis Bank en Fortis Insurance Belgium nemen kennis van de uitspraak van de rechter in kort geding. Bank België

Fortis Bank en Fortis Insurance Belgium stellen de duidelijkheid op prijs die deze uitspraak Warandeberg 3 geeft over hun toekomst. Deze ligt nu bij BNP Paribas, een toonaangevende Europese financiële dienstengroep. Zoals eerder aangekondigd, zal de transactie met BNP Paribas naar verwachting in december 2008 worden afgerond. Nu is Fortis Bank nog steeds voor 99,93% in handen van de Belgische Staat. Na de afronding van de deal zal BNP Paribas tot 75% en www.fortis.be de Belgische Staat tot 25% van Fortis Bank bezitten (*). Fortis Insurance Belgium zal voor 100% in handen zijn van BNP Paribas.

Fortis Bank en Fortis Insurance Belgium blijven ervan overtuigd dat het project met BNP Insurance Paribas de beste optie is om opnieuw vertrouwen te wekken. Het zal de beste garantie bieden Belgium voor de verdere ontwikkeling van hun dienstverlening voor individuele en corporate klanten, in het belang van de Belgische en de Luxemburgse economie. Fortis Bank en Fortis E. Jacqmainlaan 53 Insurance Belgium blijven op hun thuismarkten hun verantwoordelijkheid als leidende bank en verzekeraar nemen tegenover al hun stakeholders, en dan vooral tegenover hun klanten en medewerkers.
www.fortisinsurance
Samen met BNP Paribas blijven Fortis Bank en Fortis Insurance Belgium de afronding van belgium.be de deal en het daaropvolgende integratieproces met BNP Paribas voorbereiden. De eerste stappen met het oog op de toekomstige integratie worden ondernomen en de eerste contacten met BNP Paribas tonen aan dat de operationele teams van alle ondernemingen goed bij elkaar passen qua bedrijfscultuur.

Beide ondernemingen zullen BNP Paribas Group een aantrekkelijke en gediversifieerde waaier van activiteiten op het gebied van Retail, Private en Merchant Banking, Verzekeringen en Asset Management brengen ­ vooral als marktleider in bank- en verzekeringsactiviteiten in België, als een van de toonaangevende banken in Luxemburg en via hun internationale aanwezigheid.

(*) 0,07 % in handen van minderheidsaandeelhouders

Fortis Bank biedt een breed aanbod van bank- en verzekeringsdiensten aan particuliere, zakelijke en institutionele klanten via eigen kanalen of via andere partners. De bank heeft een sterke aanwezigheid opgebouwd op de Europese retail banking-markt en maakt gebruik van meerdere distributiekanalen. Zij biedt ondernemingen, institutionele klanten en vermogende particulieren financiële diensten en heeft geïntegreerde oplossingen ontwikkeld voor ondernemers en ondernemingen. Fortis Bank is aanwezig in vijftig landen. Fortis Insurance Belgium is marktleider op de Belgische verzekeringsmarkt met een ruime waaier aan innoverende en klantgerichte verzekeringen voor particulieren en bedrijven. Zij verdeelt haar producten via zelfstandige verzekeringsmakelaars, via de Fortis Bank-kantoren en via Fintro-agenten. Fintro is een merk binnen Fortis Bank NV, met een eigen netwerk van 350 zelfstandige bankagenten die tevens onafhankelijke verzekeringsmakelaars zijn. Fortis Bank en Fortis Insurance Belgium hebben samen 45.000 gedreven, professionele medewerkers. Als gevolg van de internationale financiële crisis heeft Fortis een diepgaande metamorfose ondergaan. De Nederlandse bank- en verzekeringsactiviteiten zijn overgenomen door de Nederlandse staat. De andere bankactiviteiten werden overgenomen door de Belgische staat en zullen uiteindelijk ­ samen met de Belgische verzekeringsactiviteiten ­ door BNP Paribas worden overgenomen. Door de krachten te bundelen met BNP Paribas, één van de leidende financiële groepen in Europa, zullen wij onze klanten nog beter ten dienste staan.

Perscontact:
Brussel : +32 (0)2 565 35 84

2