Gemeente Zoetermeer

Nieuwe contracten voor zorgaanbieders huishoudelijke hulp

De gemeente Zoetermeer is blij dat ze maandag 17 november nieuwe contracten af heeft kunnen sluiten met zeven aanbieders van huishoudelijke hulp. De contracten gaan in per 1 januari 2009. Zes aanbieders hebben nu ook al een contract met de gemeente. Er is één nieuwe aanbieder bijgekomen: Het Algemeen Thuiszorgbureau uit Diemen. De bestaande zorgaanbieders Meavita, Thuiszorg West en Activite hebben niet meegedaan met de aanbesteding en stoppen per 1-1-2009 met de huishoudelijke hulp in Zoetermeer. CCC Zorg en Take Good Care hebben alleen voor de intensievere vorm van huishoudelijke hulp een contract gekregen.

De komende maanden moeten circa 650 klanten overstappen naar een andere aanbieder. De ongeveer 450 klanten van de aanbieders CCC, Take Good Care en Thuiszorg West kunnen hun eigen hulp in principe wel houden. Deze zorgaanbieders hebben met de nieuwe zorgaanbieder H+B Thuiszorg overeenstemming bereikt over de overname van het personeel en de klanten door H+B Thuiszorg. Alle klanten hebben inmiddels een brief gekregen van de gemeente met uitleg over de nieuwe zorgaanbieders. Wethouder Frank Speel begrijpt dat het vervelend is om over te stappen naar een andere aanbieder; wij doen er als gemeente alles aan om de overgang naar een andere hulp zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor klanten die nu huishoudelijke hulp krijgen van Vierstroomzorgring, H+B Thuiszorg, Inis en Nedzorg verandert er niets. Deze aanbieders hadden al een contract met de gemeente en krijgen nu een nieuw contract.

Wethouder Frank Speel: Ik ga er van uit dat met deze nieuwe contracten de problemen in de thuiszorg definitief verleden tijd zijn. Bovendien wil ik graag met deze zorgaanbieders investeren in een duurzame relatie. Op die manier kan de zorg in Zoetermeer nog verder verbeteren!

contracten zorgaanbieders contracten zorgaanbieders zorgaanbieders