Gemeente Hilversum

BreedNetcampagne van start in Hilversum

publicatiedatum: dinsdag 18 november 2008

De BreedNetcampagne Hilversum is op 17 november van start gegaan. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) en maatschappelijke instellingen ontvangen een informatiepakket over de voordelen van een glasvezelaansluiting via BreedNet. Belangstellenden kunnen op 9 december van 17.00-19.00 uur terecht op een informatiebijeenkomst in het raadhuis van Hilversum.

Wethouder Jan Rensen: "Met BreedNet wil Hilversum bedrijven en instellingen de kans geven om te innoveren en te groeien. Zeker voor de creatieve industrie in deze stad is dit zeer interessant. Daarbij is het ook mogelijk om zelf diensten aan te bieden op het netwerk. Bedrijven en instellingen kunnen nu uitzien naar een betaalbare glasvezelaansluiting".

BreedNet is een project van Stichting iMMovator. Veertien gemeenten in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland, waaronder Amsterdam, Haarlem, Almere en Amersfoort, werken mee aan dit project om ondernemers in het MKB en instellingen betaalbare glasvezel aan te bieden. De gemeente Hilversum en de projectorganisatie BreedNet werken nauw samen in de campagne.

Vraag en aanbod
BreedNet brengt vraag en aanbod bij elkaar. Marktpartijen zoals KPN, Multikabel, @work en Casema leggen de glasvezelaansluitingen aan. Steeds meer bedrijven en instellingen willen een snelle internet- en dataverbinding. Bestaande verbindingen zijn vaak te langzaam voor nieuwe toepassingen. Glasvezel is tot 200 keer sneller dan kabel of ADSL. BreedNet maakt gebruik van een open netwerk. Dit betekent een volledige vrije keuze in diensten en dat iedereen via BreedNet diensten kan aanbieden zoals telefonie, internet, televisie, camerabewaking en ICT-beheer op afstand.

Ondernemers en instellingen die interesse hebben kunnen op "Breednet" een postcodecheck doen en het glasvezelaanbod voor hun bedrijfslocatie zien. Daarnaast kunnen zij het beschikbare dienstenaanbod bekijken en hun interesse in een aansluiting kenbaar maken door het invullen van een intentieverklaring. De ondernemer of instelling krijgt daarna een offerte van de marktpartijen die de glasvezelaansluitingen aanbieden. Voor vragen over BreedNet: tel: 0900-210 08 00 (lokaal tarief).

Het project wordt uitgevoerd door stichting iMMovator Cross Media Network en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van Economische Zaken in het kader van de stimuleringsregeling `Pieken in de Delta'. Daarnaast dragen ook de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht, de veertien deelnemende gemeenten Haarlem, Zaanstad, Purmerend, Amsterdam, Hilversum, Almere, Lelystad, Amersfoort, Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Diemen, Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam bij aan dit project.