Gemeente Hilversum

Blij met buurtmarkt in Oost

publicatiedatum: dinsdag 18 november 2008

De buurtmarkt in oost grossierde vorige week donderdag in blije gezichten. Blijdschap was er te zien op de gezichten van de vooral oudere omwonenden, die met de start van de voedselmarkt een lang gekoesterde wens in vervulling zagen gaan.

Wijkbewoners en zorgcentrum St. Joseph hadden de gemeente om de weekmarkt gevraagd omdat er in de buurt geen goede winkelvoorzieningen (meer) zijn. En dat is vooral voor de oudere bewoners een gemis.

Blije gezichten waren er ook achter de marktkramen op het binnenplein bij St. Joseph. De aftrap van de markt was op een zonovergoten dag en de kooplieden hadden over belangstelling van de klanten niet te klagen. De nieuwe markt biedt brood, aardappelen, groenten en fruit, noten, zuidvruchten, vis, kaas en bloemen.

Blij was ook nieuwe wethouder Helma Ketelaar die de buurtmarkt mocht openen. Zij deelde potten met rozenplantjes uit. Een cadeautje van de gemeente en de bloemenkoopman dat de bezoekers erg konden waarderen. Iedere donderdag, tussen 10.00 en 15.00 uur, is er een buurtmarkt Oost.