Gemeente Hilversum

Minister opent brandweerkazerne

publicatiedatum: dinsdag 18 november 2008

De opening van de nieuwe brandweerkazerne had voor twee mensen ook het karakter van een bescheiden reünie: de minister van binnenlandse zaken Guusje ter Horst en Hilversums burgemeester Ernst Bakker. Zij kenden elkaar nog uit een vorig leven toen ze beiden wethouders waren in Amsterdam.

De minister had spontaan 'Ja' gezegd op de vraag van burgemeester Bakker of zij op zijn feestje wilde komen. En een feest was het vorige week woensdag waar de minister het moderne onderkomen van de brandweer aan de Kamerlingh Onnesweg opende. De bewindsvrouwe was onder de indruk van het ontwerp van Laurens Jan ten Kate van het architectenbureau Hertzberger.

Het was eigenlijk dubbel feest want de nieuwe kazerne is ook het huis van de nieuwe gevormde regionale brandweer Gooi en Vechtstreek, waarin de oude korpsen uit de regio opgaan.

De eigenlijke opening ging uiteraard gepaard met veel vuur. De minister stak een fakkel aan waarmee ze een laaiende theateract op het buitenterrein in gang zette.

De buren waren zaterdag welkom. Zij kregen een ontbijt aangeboden. Daarna was het open huis voor de andere Hilversummers.