Gemeente Hulst


Persbericht - 18.11.2008

Extraatje voor Hulsterweg Terhole

Op 28 januari 2005 werd de rondweg Terhole officieel geopend. Sindsdien wordt het verkeer om het dorp heen geleid. De Hulsterweg kreeg daarmee een andere functie. Voorheen was de weg een drukke doorgaande weg. Tegenwoordig is het een dorpstraat geworden. Qua inrichting is de Hulsterweg in Terhole nog niet aangepast aan haar nieuwe functie. Maar dat gaat nu op korte termijn gebeuren.

Op 17 september 2008 werd het herinrichtingsplan besproken met de omwonenden. Nu de Hulsterweg niet langer een doorgaande weg is, maar een dorpsstraat, wordt deze versmald.
Daardoor wordt er ruimte gecreërd voor de aanleg van trottoirs. Fietsers zullen gebruik gaan maken van de rijbaan. Verder zal er het nodige groen worden ingeplant.
Het wegdek van de Hulsterweg is asfalt. Omdat in deze asfaltlaag al sprake is van behoorlijk spoorvorming, is nu alsnog besloten om over de gehele lengte van de Hulsterweg gelijktijdig met de herinrichting een nieuwe asfaltlaag aan te brengen.

De werkzaamheden starten medio januari 2009 en nemen circa 4 maanden in beslag. Ter voorbereiding op deze werken is Delta NV nu reeds bezig met het verleggen van kabels ter plaatse.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl

overige persberichten