Ingezonden persbericht

CO.NL en Czech Arbitration Court kondigen partnership aan voor geschillenregeling

Amsterdam/Praag 14 November ­ Nog net voor de start van haar Grandfather periode, kondigt de CO.NL Operator met trots aan dat de Czech Arbitration Court (CAC) heeft toegezegd de capaciteit van haar Online Resolution Platform beschikbaar te stellen voor CO.NL domeinnamen.

'Het is altijd het doel geweest van CO.NL om een interessant alternatief te bieden terwijl de rechten van derde partijen op internet worden gerespecteerd', licht Sander Scholten, General Manager toe, 'Onze Grandfather en Sunrise periodes zijn al vormgegeven om de houders van een merkrecht in de gelegenheid te stellen hun naam met prioriteit vast te kunnen leggen. Daarnaast denken wij dat de ondersteuning van CAC een belangrijke stap is naar de garantie dat ook mogelijke geschillen over een .co.nl domein worden behandeld op de meest effectieve manier'.

De Czech Arbitration Court is in 2005 door de Europese Commissie verkozen als de enige Alternative Dispute Resolution provider voor .EU domeinnamen en is recentelijk ook benoemd als Uniform Dispute Resolution Policy provider (UDRP) door ICANN. Onder de overeenkomst tussen CAC en de CO.NL Operator zullen eventuele onenigheden over een .co.nl domeinnaam worden behandeld met gebruik van CAC's vooruitstrevende online platform en uitspraken zullen worden gebaseerd op vergelijkbare regels als bij .EU domeinennamen.

'De mogelijkheid om gebruik te maken van het platform en de regelgeving van CAC verzekert dat ieder eventueel domeinnaamdispuut een eerlijke en waardige behandeling krijgt', zegt ook Luc Seufer, juridisch adviseur voor de CO.NL Operator, 'De stabiliteit en de goede reputatie van CAC versterken .co.nl nog eens als een unieke kans voor merkrechthouders en registrars. Zij kunnen mede dankzij CAC vol vertrouwen gebruik maken van de CO.NL name space'.

De Operator zal op 18 November beginnen met haar Grandfather periode. Tijdens deze eerste 8 weken hebben alle houders van een .nl domeinnaam tijdelijk voorrang bij de registratie van een .co.nl domein. De daaropvolgende Sunrise periode start op 10 februari en is toegewijd aan de houders van een merkrecht. Vanaf de Landrush, die opent op 17 maart, zal de registratie mogelijk zijn voor iedereen.

Voor meer informatie over de Operator en over de registratie data neemt U contact op met support@domain.co.nl of U gaat naar onze officiële website: http://www.domain.co.nl.

Over de Operator
De CO.NL Operator is opgericht in 2007 om de uitgifte van third level domeinen onder .co.nl te verzorgen en om alle geregistreerde .co.nl domeinnamen te beheren. De organisatie opereert onder de nationale Nederlandse TLD die wordt beheerd door de SIDN maar heeft geen verdere relatie met deze stichting.