Wat hebben standbeelden met zwembandjes en antibiotica met elkaar gemeen?

18/11/2008 09:00

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

In Antwerpen, Brussel en Luik werden vanmorgen op verschillende locaties standbeelden betrapt op het dragen van zwembandjes.

Wil je weten wat dit vreemde fenomeen te maken heeft met het gebruik van antibiotica? Het antwoord krijg je deze middag om 12.00u. op de persconferentie waar de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, in aanwezigheid van minister Laurette Onkelinx, haar nieuwe nationale campagne voor een beter gebruik van antibiotica lanceert.

Naast de primeur van de televisiespot en de voorstelling van het overige campagnemateriaal, krijgt u de nieuwe resultaten van het antibioticagebruik toegelicht door prof. Herman Goossens.

Persconferentie op dinsdag 18 november 2008 om 12.00u. in het Internationaal Perscentrum - Résidence Palace (Zaal Passage).

Photo opportunity - Photo opportunity - Photo opportunity - Photo opportunity

Op dinsdagochtend vanaf 8.00u. kan u in Antwerpen, Brussel en Luik op verschillende locaties beelden maken van gekende standbeelden die om een mysterieuze reden allemaal zwembandjes dragen. Met deze visuele teaser willen we de nieuwsgierigheid van de bevolking prikkelen.

Voor de exacte locaties of andere info kan u contact opnemen met :

Jan Eyckmans

Woordvoerder FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu

02/524.90.45

0495/25.47.24

Er werd ook aan 25 burgemeesters van het ganse land gevraagd om vrijwillig zwembandjes aan te brengen aan een standbeeld in hun stad. De steden zijn Gent, Charleroi, Brugge, Namen, Bergen, Leuven, Mechelen, Aalst, La Louvière, Kortrijk, Hasselt, Sint-Niklaas, Oostende, Doornik, Genk, Seraing, Roeselare, Lokeren, Vilvoorde, Lier, Verviers, Châtelet, Wavre, Binche en Nieuwpoort.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel