Het Roessingh brengt 'Relaxatie Feedback systeem' op de markt

18/11/2008 23:39

Het Roessingh

Nieuw product neemt nek- en schouderpijn weg

Op het Jaarcongres Fysiotherapie is afgelopen vrijdag het Relaxatie Feedback systeem geïntroduceerd: een ambulant systeem dat nek- en schouderklachten vermindert of zelfs doet verdwijnen. Omdat nek- en schouderklachten erg vaak voorkomen, was er op het congres grote belangstelling voor deze noviteit. Aan deze innovatie van Roessingh Research and Development is vier jaar wetenschappelijk onderzoek voorafgegaan; het systeem is nu rijp voor de markt.

Nek- en schouderklachten worden vaak veroorzaakt doordat mensen spieren te lang aanspannen. Als iemand steeds dezelfde spiervezels aanspant, krijgen ze geen rust en worden ze teveel belast. Dat kan leiden tot chronische pijn en zelfs tot beschadiging van de spieren.

Goede resultaten

Het Relaxatie Feedback systeem is een systeem dat de patiënt feedback geeft over de mate van ontspanning van zijn spieren. Het systeem bestaat uit een onderhemd met elektroden en een kastje dat de patiënt onder zijn kleren draagt. Hiermee wordt de activiteit van de nekschouderspieren tijdens de dagelijkse activiteiten geregistreerd. Op het moment dat de patiënt zich onvoldoende ontspant, wordt hij gewaarschuwd door een trilling van het kastje. Het Relaxatie Feedback systeem geeft patiënten inzicht in hun gedrag; hierdoor zijn ze in staat hun gedrag aan te passen. Met als gevolg dat de klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Het Roessingh, centrum voor revalidatie, is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn en gebruikt het systeem al twee jaar in de reguliere pijnbehandeling. De resultaten zijn goed: bij 60% van de patiënten wordt al binnen vier weken een significante afname van de pijnklachten gerealiseerd.

Nieuwe marktpartij: "RELEX"-ME

Roessingh Research and Development heeft vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het Relaxatie Feedback systeem. Het product is inmiddels uitontwikkeld en wordt nu op de markt gebracht door het onlangs opgerichte RELEX Medical Equipment. Hierin participeren Roessingh Research and Development, investeringsmaatschappij Itex uit Hengelo en Brainquiry uit Almelo. ((RELEX))-ME zal de komende jaren naar verwachting meerdere producten op de markt gaan brengen die door die binnen Roessingh Research and Development via wetenschappelijk onderzoek worden ontwikkelt en onderzocht.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.relexme.com