Belgacom

Persbericht

Macau, HK, 18 november 2008

Sybase 365 en Belgacom ICS zetten hun engagement in
Azië kracht bij met een GRX-peering in Singapore

Beide bedrijven stimuleren global data roaming en service-interoperabiliteit

Sybase 365, een filiaal van Sybase, Inc. (NYSE: SY), en Belgacom International Carrier Services (Belgacom ICS) maakten vandaag in Equinix in Singapore een formele GRX-peeringovereenkomst voor GPRS-roaming bekend. De overeenkomst werd gesloten in de context van het stijgende GPRSverkeer en gsm-gebruik in Azië. Het is de eerste peeringovereenkomst in Singapore tussen twee globale GRX-providers.

"Momenteel peeren alle GRX-netwerken in Amsterdam. Door een nieuw peering point in Singapore in gebruik te nemen, verkleinen we de afstanden die roamend dataverkeer moet afleggen tussen twee mobiele netwerken in Azië", aldus Patrick George, VP Marketing & Product Management van Belgacom ICS. "Voor de abonnees van onze klantenoperatoren betekent dit snellere en betrouwbaardere dataconnectiviteit voor roaming in de regio. Dat zal je bijvoorbeeld merken aan de veel snellere webbrowsing en de hogere snelheid waartegen e-mails worden uitgewisseld."

Voortbouwend op de in 2007 afgesloten sms-peeringovereenkomst tussen 's werelds twee grootste sms-hubproviders vormt het huidige initiatief een nieuwe mijlpaal voor Sybase 365 en Belgacom ICS. Dankzij deze nieuwe GRX-peering zullen hun respectievelijke GRX-klanten-operatoren in staat zijn regionaal mobiele data uit te wisselen. Dit vormt een uitstekend alternatief ten opzichte van lokale GRX-providers en biedt hen bovendien een veel grotere en wereldwijde capaciteit.

"Voor mobiele operatoren leidt een betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige eindgebruikerervaring tot een hogere ARPU en een sterkere klantenbinding", aldus Marty Beard, President van Sybase 365. "Naarmate de GRX-netwerken evolueren naar IPX zal dit peering point in Singapore ons in staat stellen IPB-gebaseerde diensten aan te bieden tussen onze klanten-operatoren in de regio en zo hun activiteiten te helpen groeien." ###

Over Belgacom ICS

Belgacom International Carrier Services nv (Belgacom ICS) is een toonaangevende 'global carrier' van spraak- en datadiensten en diensten met toegevoegde waarde voor meer dan 500 aanbieders van draadloze en vaste telefonie en diensten via verkoopkantoren in Brussel, Bern, Dubai, Singapore en New York. Belgacom ICS staat aan de spits van de internationale communicatiesector, waarin het fungeert als groeikatalysator wat verkeer en bereik betreft. Het bedrijf streeft een wereldwijde interoperabiliteit na tussen alle netwerken, technologieën en diensten. Door deze aanpak en door de joint venture met Swisscom ICS is Belgacom International Carrier Services nu één van de grootste wholesale voice carriers en een wereldleider op het gebied van datatransitdiensten. Voor meer informatie, surf naar www.belgacom-ics.com.

Over Sybase 365
Sybase 365 - een filiaal van Sybase, Inc. (NYSE: SY), is wereldleider inzake interoperabiliteit tussen SMS, MMS en GRX mobile messaging, de levering en afwikkeling van SMS- en MMS-content, mobile commerce en enterprise-class messagingdiensten. Sybase 365 verwerkt meer dan 200 miljard berichten per jaar en bereikt meer dan 700 mobiele operatoren en 3 miljard abonnees overal ter wereld. Meer informatie op www.sybase.com/365.
Sybase, Sybase 365 en Sybase mBanking 365 zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sybase, Inc. ® wijst op registratie in de Verenigde Staten van Amerika. Alle andere vermelde bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve bedrijven waarmee ze zijn geassocieerd. Opmerking: de verklaringen betreffende toekomstige vooruitzichten, nieuwe producten en diensten en bedrijfsrelaties van Sybase 365 zijn toekomstgerichte verklaringen die een aantal onzekerheden en risico's impliceren en niet kunnen worden gegarandeerd. De factoren die een uiteindelijke impact kunnen hebben op zulke verklaringen worden van tijd tot tijd gedetailleerd in de geconsolideerde Securities and Exchange Commission-rapporten van Sybase, Inc., met inbegrip van maar niet beperkt tot zijn jaarverslag op Form 10-K en zijn trimestriële verslagen op Form 10-Q (waarvan kopieën kunnen worden geraadpleegd op de website van het bedrijf).

Rhona Thauvette, Sybase 365 (rhona.thauvette@sybase.com) +33 1 53 05 29 10 Thomas Flisher, Octopus Communications (for Sybase 365) (thomas @octopuscomms.net) +33845 3700 655 Catherine Bals, Belgacom ICS (catherine.bals@belgacom-ics.com) +32 2 547 52 30