Protestantse Kerk in Nederland


Verband Friese voorgangers

wo 19 november 2008
Op 19 november 2008 komt het Ferbân fan Fryske Foargongers bijeen in Leeuwarden.

Ds. Pier Magré uit Franeker houdt een preek over de reactie van Jezus op de vraag van Johannes de Doper, toen hij door koning Herodes was vastgezet in de gevangenis. De Doper worstelde toen met de vraag, of Jezus van Nazareth werkelijk de man was op wie Israël wachtte (Mat.11: 2-19). Na 2000 jaar christendom komen daar allerlei vragen bij op.

Na het referaat kunnen de aanwezigen hun visie leveren op de inhoud en op het Friese taalgebruik in de preek, na een voorzet van de eerste criticus ds. Warner Veltman uit Âldtsjerk. Na de pauze geeft ds. Piet Meinema uit Balk een lesje in Fries taalidioom. Tot slot mag iedere voorganger aangeven welke inbreng hij in 2009 geven wil in de vorm van een referaat, een preek of een andere mondelinge bijdrage in het Fries. Ook is er gelegenheid tot ontmoeting en het poneren van stellingen.

De dag wordt gehouden in de Kurioskerk te Leeuwarden van 9.30-12.00 uur. Gasten, voorgangers en anderen van alle gezindten, zijn hartelijk welkom. Lieteboek foar de Tsjerken graag meenemen. Informatie: ds. E. Jongstra tel. (0519) 56 27 32, e-mail e.jongstra1@chello.nl.