AutoRai

Wereldpremière nieuwe Mazda3 Sedan op Los Angeles Auto Show 2008

(10/9/2008)
Mazda Motor Corporation onthult op de komende Autosalon van Los Angeles de sedanversie van de nieuwe Mazda3. Na de introductie van de eerste versie van de Mazda3 (Mazda Axela in Japan) vijf jaar geleden, beleeft de volledig nieuwe Mazda3 zijn wereldpremière op 19 november.

De Mazda3 is van top tot teen vernieuwd om, geheel in stijl met het Mazda DNA, te zorgen voor een nog betere rijbeleving, dankzij onder meer een sportiever karakter, zeer zuinig brandstofverbruik en een sterk gereduceerd geluidsniveau. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een optimale balans tussen de beste milieueigenschappen en veiligheidsaspecten binnen Mazdaâs lange termijn visie âDuurzame Zoom-Zoomâ, in combinatie met uitstekende rijeigenschappen. Voeg daar nog het scherp getekende en expressieve front en het algehele dynamische design aan toe en de nieuwe Mazda3 heeft alles in zich om de toekomstige eigenaar van een sportieve en compacte sedan tevreden te stellen.

De compleet nieuwe versie van Mazdaâs best verkochte compacte model borduurt voort op de rijke erfenis van Mazda en de stamboom van de Mazda3. Sinds de introductie van de Mazda3 in 2003 zijn er wereldwijd zoân 1,8 miljoen exemplaren van dit model verkocht in meer dan 100 landen. Tot op de dag van vandaag heeft de Mazda3 wereldwijd meer dan 90 awards in de wacht gesleept. Bijna één op de drie verkochte Mazdaâs per jaar is een Mazda3.

De voor de Amerikaanse markt bedoelde Sedan met 2.0 en 2.5 liter motor zal later in het jaar worden gevolgd door de nieuwe Mazda3 vijfdeurs Hatchback.

Momenteel wereldwijd Mazdaâs best verkochte model (één van de allerhoogste productieaantallen van welk Japans model dan ook).

Onder meer âAuto van het Jaarâ in Rusland, Canada, Spanje, Israël, Thailand, Hong Kong, Indonesië, etc. en een tweede plaats bij de verkiezing in Europa tot âAuto van het Jaar 2004â.