Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ontdek de WMO!

Interactieve theatervoorstelling over de WMO op 19 november

Meedoen, persoonsgebonden budget, vraagwijzer, mantelzorg, hulpmiddelen. Bij veel senioren en mensen met een beperking en/of chronische ziekte en anderen roept de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) veel vragen op. Wat heb je nodig, wat kan de gemeente bieden en bij wie kun je daarvoor terecht? Om u te helpen antwoorden te vinden op uw vragen hebben Pluspunt en VGR/MEE een interactieve theatervoorstelling laten maken die in iedere deelgemeente te zien zal zijn. Met op maat gemaakt ontdekkingstheater krijgt u zicht op uw wensen en de mogelijkheden op het gebied van voorzieningen voor gehandicapten en senioren.

Ontdekkingstheater
De theatermakers hebben diverse scènes voorbereid waaruit u als publiek steeds eentje kunt kiezen. De acteurs spelen eerst een scène als voorbeeld en laten vervolgens zien in een nieuwe scene zien hoe het ook anders kan om hiermee het gesprek op gang te brengen. Met de voorstelling willen Pluspunt en VGR/MEE bereiken dat het publiek actief gaat meedenken over de vraag wat de gemeente en individuele burgers van elkaar moeten weten en wat ze nodig hebben. Er zijn veel regelingen en mogelijkheden, maar als je als burger de regeling niet kent, kun je er ook niet om vragen. En omgekeerd weet de gemeente niet wat een individuele burger nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen als de juiste vraag niet gesteld wordt.

Senioren en andere gebruikers van voorzieningen, mantelzorgers, zorgverleners en beleidsmakers in deelgemeente IJsselmonde, die meer willen weten over wat de WMO voor hen betekent, zijn van harte welkom op 19 november van 10.00 - 12.00 uur in het LCC Lombardijen, Menanderstraat 89 in Lombardijen, bereikbaar met bus 70, lijn 2, lijn 20 of bestel van te voren vervoer op maat of de wijkbus. Na deze bijeenkomst is er aansluitend een eenvoudige lunch.Omdat er een beperkt aantal plaatsen is, vragen we of u zich van tevoren wilt aanmelden, in ieder geval voor 12 november bij Vraagwijzer, tel. 482 11 00, contactpersoon Marleen van Zijp.