Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Spraaktechnologiesymposium 'Taal in bedrijf'

19 november 2008 9.30 - 18.45 uur

Het Vlaams-Nederlandse STEVIN-programma organiseert op woensdag 19 november het evenement `Taal in Bedrijf'. Taal in bedrijf is een ontmoetingsplatform voor investeerders, managers, bestuurders, wetenschappers en vooral de gebruikers van spraak- en taaltechnologische voorzieningen. Deze tweede editie van 'Taal in bedrijf' vindt plaats in hotel Husa President Park in Brussel.

Het programma biedt ruimte voor verschillende kleine sessies, discussierondes en een informatiemarkt. In de voormiddag ligt de focus op de actuele, succesvolle toepassingsmogelijkheden van taal- en spraaktechnologie in het bedrijfsleven en binnen de overheid. Na de middag wordt er gekeken naar de toekomst van taal- en spraaktechnologie. Taal in bedrijf besteedt aandacht aan de laatste ontwikkelingen in taal- en spraaktechnologie, de commerciële toepassing van deze technologieën en de mogelijkheden die taal- en spraaktechnologieën bieden voor de toekomst.

STEVIN is een meerjarig onderzoeks- en stimulerings¬programma voor Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie dat gezamenlijk wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid (Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse Regering) en de Nederlandse overheid (OCW, NWO en EZ) . Doel van het programma is het stimuleren van de taal- en spraaktechnologische sector in Vlaanderen en Nederland, zodat de innovatiecapaciteit van deze sector wordt vergroot.

* 19 november 2008

* Taal in bedrijf

* Hotel Husa President Park, Koning Albert II-laan 44, 1000, Brussel

Deelname is gratis maar inschrijven is vereist. Meer informatie is te vinden via http://www.taalinbedrijf.org/. Inschrijven kan tot 10 november via de website van EWI Vlaanderen.