Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

VAM-conferentie: Zijn we voorbereid op extreme weersomstandigheden?

19 november 2008 11.15 - 18.15 uur

Het NWO-onderzoeksprogramma 'Vulnernability, Adaptation, Mitigation' organiseert in het kader van de Energy Delta Convention 2008 zijn eerste congres 'Are we prepared for extreme weather events?'. Tijdens dit congres presenteren onderzoekers hun essays over de mogelijke gevolgen van een abrupte klimaatverandering. Ook gaat de film `Waterproof' in première.

Naast de filmpremière en de diverse lezingen is er ook de mogelijkheid om te netwerken tijdens de lunch en de afsluitende borrel. Ook vindt de presentatie plaats van het boek 'What if......abrupt and extreme climate change?'. Daarnaast zijn er panelgesprekken.

VAM is een onderzoeksprogramma dat de NWO-gebieden Aard- en Levenswetenschappen en Maatschappij- en Gedragswetenschappen hebben opgezet in samenwerking met VROM. VAM legt zich toe op onderzoek naar de sociale, gedragsmatige en juridische aspecten van klimaatverandering. De samenwerking tussen het openbaar bestuur, de verschillende wetenschappelijk disciplines en wetgevende instanties staan in dit programma centraal.

* 19 november 2008, 11.15 tot 18.15 uur

* Locatie: Martiniplaza, Groningen

* Registratie verplicht, deelname is gratis

Klik hier voor meer informatie over VAM, het volledige programma en routebeschrijvingen.

Klik hier voor het registratieformulier. Let op: registreren is verplicht. Deelname is gratis.