Gemeente Enkhuizen

Enkhuizen Actief 19 november van start

Op woensdag 19 november 2008 start de gemeente Enkhuizen in samenwerking met Sportservice West-Friesland het project Enkhuizen Actief. De start vindt plaats in wijkcentrum de Bonte Veer en begint om 20.00 uur. Voor deze startbijeenkomst zijn vertegenwoordigers van o.a. sportverenigingen, sportcentra, ouderenbonden, welzijnswerk en het onderwijs uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook het logo voor het nieuwe project op feestelijke wijze onthuld door wethouder Hendrik Boland.

Stimuleren
Enkhuizen Actief is een samenwerkingsverband tussen lokale en regionale instellingen, het onderwijs, sportverenigingen en vrijwilligers. Vanuit het project worden inwoners van Enkhuizen gestimuleerd om deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten. Dit wordt gerealiseerd door efficiënter gebruik te maken van bestaande strategieën en methodieken dankzij de samenwerking tussen gemeente, lokale en regionale organisaties. Het project Enkhuizen Actief wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en de gemeente Enkhuizen.

Sport en bewegen
Sport en bewegen zijn belangrijk voor de gezondheid. Enkhuizen Actief richt zich met haar activiteiten enerzijds op de bewoners die lichamelijk onvoldoende actief zijn en/of die overgewicht hebben en anderzijds op alle bewoners via publieksactiviteiten. Lichaamsbeweging wordt door middel van het NASB gestimuleerd om zo de gezondheid te bevorderen. Dit gebeurt door sport, spel en fitness, maar ook door beweging in het gewone dagelijkse leven. Via het NASB is een reeks succesvolle en effectieve activiteiten ontwikkeld. Met deze activiteiten worden mensen die te weinig bewegen over de streep getrokken meer te gaan bewegen.

Groepen
De gemeente Enkhuizen en Sportservice West-Friesland vormen samen met de GGD en het Welzijnswerk de stuurgroep binnen Enkhuizen Actief. Vertegenwoordigers van sportverenigingen, ouderenbonden, het onderwijs en vrijwilligersorganisaties worden tijdens de startbijeenkomst uitgenodigd zitting te nemen in één van de drie werkgroepen. Er is een werkgroep Jeugd, een werkgroep Senioren en een werkgroep Iedereen in Beweging. Deze laatste richt zich vooral op de publieke activiteiten. Enkhuizen wil zich meer gaan profileren als sportstad door middel van o.a. deze publieksactiviteiten. Iedere werkgroep ontwikkelt een plan voor sport- en bewegingsactiviteiten en uitvoering van deze activiteiten vindt plaats vanaf februari 2009. Uitgangspunt is dat deze activiteiten een terugkerend en langdurig karakter krijgen, zodat de inwoners actief blijven sporten en bewegen de komende jaren. Kortom: Enkhuizen Actief!

Meer informatie
Voor meer informatie over het project 'Enkhuizen Actief' kunt u contact opnemen met de gemeente Enkhuizen: Arnoud Schaake tel.: 0229-360193 (ma t/m do) of Sportservice West-Friesland, Nanda Timmerman, tel. 0229-287705 (di t/m vr).
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl