Gemeente Hoorn


Luisteravond over verkeersplan binnenstad

5 november 2008 - De Hoornse gemeenteraad organiseert op woensdag 19 november een luisteravond over het gewijzigde verkeersplan voor de binnenstad. Onder het motto Laat uw stem Hoorn! worden belanghebbenden opgeroepen om tijdens deze avond hun mening aan de raad voor te leggen. Deze reacties neemt de raad vervolgens mee in het vormen van zijn mening. Doel Om tot een goed besluit te komen, wil de gemeenteraad graag vanuit verschillende invalshoeken informatie krijgen over het verkeersplan: van het college, maar ook van belanghebbenden die worden geconfronteerd met de uitvoering van het plan. Daarom nodigt de gemeenteraad binnenstadbewoners uit om hun standpunt voor te leggen.

Besluitvorming Op dinsdag 25 november bespreekt de raadscommissie het gewijzigde verkeersplan binnenstad. Daarna neemt de gemeenteraad op dinsdag 16 december een definitief besluit over het verkeersplan binnenstad.

Luisteren De luisteravond is specifiek bedoeld om te luisteren naar de ideeën van belanghebbenden. Daarom spreken de raadsleden zelf niet. De bijeenkomst begint met een korte inleiding door de gespreksleider, waarna belanghebbenden de raad één voor één hun visie op het verkeersplan binnenstad kunnen voorleggen. De raadsleden luisteren naar de standpunten en stellen waar nodig vragen.

Aanmelden De luisteravond wordt van 19.00 uur tot 22.00 uur gehouden in de Othello-zaal van de Park Schouwburg. Belangstellenden die tijdens de luisteravond willen spreken, kunnen zich per e-mail of per telefoon aanmelden bij de griffie: d.berends@hoorn.nl, 0229 252388. Om de avond zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en iedereen voldoende ruimte te geven, wordt gevraagd de reacties zo veel mogelijk te bundelen. Dit door gelijke reacties over hetzelfde onderwerp zoveel mogelijk door 1 spreker te laten vertegenwoordigen.