Gemeente Alkemade


Gemeenteraadsverkiezingen 19 november 2008


06-11-2008

Woensdag 19 november kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Voor de inwoners van Jacobswoude lopen een aantal zaken anders dan u gewend bent. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje.


* Op 19 november kunt u stemmen in elk willekeurig stemlokaal binnen Kaag en Braassem
* De oproepingskaart is vervangen door de stempas
* Zonder stempas kunt u niet stemmen!

* Neem een identiteitsbewijs mee, hier kan naar gevraagd worden
* U kunt ook uw volmacht geven aan iemand buiten uw stemdistrict, als deze persoon maar woont binnen de toekomstige gemeente Kaag en Braassem is
* Wat niet verandert, is dat een kiezer naast zijn eigen stem maximaal twee volmachtstemmen mag uitbrengen

Overal stemmen binnen de eigen gemeente
In Alkemade is tijdens de verkiezingen van 2006 al geëxperimenteerd met ´Stemmen in een willekeurig stemlokaal´. Dit jaar wordt in heel toekomstig Kaag en Braassem op deze manier gestemd. Dit betekent dat u op 19 november niet meer gebonden bent aan uw vaste stemlokaal maar dat u, binnen Alkemade en Jacobswoude, in elk willekeurig stemlokaal uw stem kunt uitbrengen. Ook wordt dit jaar niet meer gestemd met stemmachines maar weer met het stembiljet en rode potlood.

Stempas
De gebruikelijke oproepingskaart is vervangen door een zogenaamde stempas. Anders dan bij de oproepingskaart kunt u zonder stempas geen stem uitbrengen. Daarom is het van groot belang dat u deze stempas goed bewaart en meebrengt.

Uw stempas wordt per post aan u toegezonden door de gemeente, dat gebeurt rond 31 oktober. Mocht u de stempas onverhoopt op 4 november nog niet hebben ontvangen of bent u uw stempas kwijt geraakt, dan kunt u tot uiterlijk vrijdag 14 november 12.30 uur bij de sectie Burgerzaken van de gemeente Alkemade of bureau burgerzaken van de gemeente Jacobswoude een vervangende pas aanvragen. U moet dan wel een legitimatiebewijs overleggen. Houd er rekening mee dat uw oude stempas dan vervallen wordt verklaard. Mocht u deze dus nog terugvinden, dan kunt u hier niet meer mee stemmen.

Volmacht
Als u op de dag van de verkiezing niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in de nieuwe gemeente Kaag en Braassem woont en ook een stempas heeft ontvangen. De gemachtigde mag niet meer dan twee machtigingen aannemen en de volmachtstem moet gelijktijdig met de eigen stem worden uitgebracht. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de verkiezing zelf.

Stemlokalen in Kaag en Braassem

1. De Arendshorst in Roelofarendsveen

2. Bonaventuracollege in Roelofarendsveen

3. Gogherweide in Roelofarendsveen

4. Cultureel Centrum in Nieuwe Wetering

5. Dorpshuis Rijpwetering

6. Dorpshuis Oud Ade

7. NH Kerk Kaag

8. Basisschool De Roelevaer in Roelofarendsveen
9. Huize Jacobus

10. Gemeentehuis van Jacobswoude

11. Het Spant in Leimuiden

12. Het Kruispunt in Leimuiden

13. Zorgcentrum Woudsoord in Woubrugge

14. Gebouw Die Twee in Woubrugge

15. Gebouw De Drieluik in Hoogmade

Met uw stempas kunt u tussen 07.30 en 21.00 uur in al deze stemlokalen terecht. Uitgezonderd het Cultureel Centrum in Nieuwe Wetering zijn alle stemlokalen toegankelijk voor mindervaliden. Dit overzicht kunt u ook terugvinden op de website www.alkemadejacobswoude.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie over de verkiezingen. Daarnaast kunt u op werkdagen terecht bij de afdelingen Burgerzaken van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Het adres van gemeente Alkemade is: Westeinde 1, Roelofarendsveen, geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur, tel. (071) 332 72 66. Het adres van gemeente Jacobswoude is: Herenweg 165, Rijnsaterwoude, geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.30 tot 19.00 uur, tel. (0172) 50 31 08.