Milestonedag 2008: "Ouderen en Kanker"

06/11/2008 14:23

NVvO

De Nederlandse Vereniging voor Oncologie organiseert op 19 november 2008 een symposium voor alle medewerkers in de gezondheidszorg met het thema 'Ouderen en kanker'. Het symposium wordt gehouden in hotel Engels, vlak naast het centraal station Rotterdam.

Met de toenemende vergrijzing van de Nederlandse bevolking neemt ook het probleem ouderen en kanker toe. De oudere bevolking kent zijn eigen en specifieke problemen. Recentelijk is nog publiekelijk gediscussieerd of de gangbare bevolkingsonderzoeken voor het opsporen van bepaalde vormen van kanker zoals borstkanker voor de oudere bevolkingsgroep eveneens aangeboden moet worden. Immers bestaat hier tot nu toe een maximale leeftijdsgrens. Daarnaast hebben ouderen vaker eveneens een andere ziekte waardoor deze co-morbiditeit het behandelen van ouderen met kanker moeilijker maakt.

Het belangrijkste is echter kwaliteit van leven. Het streven is om de kwaliteit van leven van de Nederlanders zo lang mogelijk optimaal te houden.

Op de Milestonedag komen alle aspecten van het probleem ouderen en kanker in brede zin op het podium. De Nederlandse Vereniging voor Oncologie hoopt hiermee begrip voor dit probleem te kweken en daardoor de kwaliteit van zorg te verhogen.

De maatschappelijke impact is immers enorm en het bewustzijn van dit probleem zeker bij het grote publiek gering.

De Nederlandse Vereniging voor Oncologie is een vereniging waarbij alle medische beroepsverenigingen, welke met kanker te maken hebben, aangesloten zijn. Hun taak bestaat vooral in scholing en nascholing op het gebied van kanker.