Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Doe mee met de eerste Estafettemars tegen kindermishandeling Estafettemars

Op woensdagmiddag 19 november 2008 - Wereld Kinderdag Tegen Geweld - vindt op het Museumplein in Amsterdam de allereerste Estafettemars tegen Kindermishandeling in Nederland plaats.

Duizenden kinderen en jongeren in de leeftijd van 9 tot 25 jaar lopen met de mars mee. Om te laten zien dat hun leeftijdgenoten die slachtoffer zijn van mishandeling er niet alleen voor staan. Iedereen, ongeacht leeftijd, kan deelnemen.

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam steunt het initiatief en roept alle Nederlanders op mee te doen: "Nederland staat in de top 10 van de meest gelukkige kinderen ter wereld! Toch sterft in Nederland minstens één kind per week aan de gevolgen van mishandeling. Uit officiële cijfers blijkt dat 160.000 kinderen jaarlijks slachtoffer zijn van mishandeling en verwaarlozing."

Minister André Rouvoet van Jeugd & Gezin geeft het startsein en onthult een monument. Na afloop van de mars volgt er een programma met sprekers, gedichten en muzikale optredens waaronder r&b zanger Brace. De presentatie is in handen van tv-presentator Bas Westerweel. Kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten kunnen bij professionals van tientallen aanwezige hulpverleningsinstanties terecht voor een luisterend oor en antwoord op vragen.

De Stichting Estafettemars tegen Kindermishandeling (stek) wil met dit initiatief meer aandacht vragen voor de rechten van het kind en daarmee een voorbeeld zijn voor andere steden en landen wereldwijd. Voor scholen is lesmateriaal beschikbaar. stek hoopt dat door deze mars de bestrijding van kindermishandeling een nog grotere prioriteit wordt op de politieke agenda.

Kijk op www.estafettemars.nl voor meer informatie en doe mee!

Kinderpostzegels maakt deze eerste estafettemars financieel mogelijk. "Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien en zich goed kunnen ontwikkelen. Kindermishandeling is een grove schending van de fundamentele rechten van het kind.", aldus Marjon Donkers, werkzaam bij Kinderpostzegels.