Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Witte de Withplein: schetsontwerpen gereed

7 november 2008
Na een eerste ontwerpatelier in september, waar bewoners hun ideeën konden spuien, komt de ontwerper met de eerste schetsen voor het nieuwe Witte de Withplein.

Op woensdag 19 november, van 19.30 - 21.30 uur, is het tweede ontwerpatelier in BOOT (voormalige Soundshop), Witte de Withstraat 100.

Het eerste ontwerpatelier in september heeft voor het nieuwe Witte de Withplein een hoop inspiratie opgeleverd. De ontwerper van het plein is daarmee aan de slag gegaan en presenteert tijdens het tweede ontwerpatelier een aantal schetsontwerpen. Na de presentatie kunnen bewoners over de verschillende schetsontwerpen hun mening geven.

De ontwerper gaat na het tweede ontwerpatelier met de uitkomsten verder werken aan één schetsontwerp. In januari 2009 wordt dit ontwerp bij een volgende bewonersavond besproken.

De Wending

De sloop van het Admiralenblok is op dit moment in volle gang. In 2010 staat op dezelfde plaats aan de Witte de Withstraat, tussen de Van Kinsbergenstraat en de Lodewijk Boisotstraat, een nieuw huizenblok: de Wending. Met voor de deur een plein, het Witte de Withplein.