Sint Franciscus Gasthuis
* November »

* 10 nov 2008

Gratis longfunctietest in Sint Franciscus Gasthuis

Op woensdag 19 november 2008 doet het Sint Franciscus Gasthuis mee aan de Wereld COPD dag. Patiënten en bezoekers kunnen een gratis longfunctietest laten doen. Nieuw dit jaar is Meet the doctor. Tijdens een soort open spreekuur kunnen bezoekers aan een longarts een algemene vraag stellen over COPD.

COPD (chronisch obstructieve longziekte) is een chronische vernauwing van de luchtwegen waardoor het ademhalen wordt bemoeilijkt. COPD kenmerkt zich door klachten van kortademigheid, hoesten en/of opgeven van slijm. Mensen met COPD leven niet alleen korter, ze ondervinden ook steeds meer beperkingen in het dagelijks leven. Veel mensen weten niet dat ze COPD hebben. Een longfunctietest is dan een eerste stap. Vooral voor 40 plussers, (ex) rokers en mensen die last hebben van ademhalingsproblemen of hoesten en/of slijm is dit aan te raden. Het Sint Franciscus Gasthuis biedt deze test gratis aan op woensdag 19 november.
Voor de gratis longfunctietest komen alleen mensen in aanmerking die ouder zijn dan 40 jaar en langdurig roken of gerookt hebben. Patiënten die al onder behandeling zijn van een longarts komen niet voor de test in aanmerking.

Daarnaast kunnen patiënten en bezoekers bij Meet the Doctor tijdens een soort spreekuur algemene vragen stellen aan longartsen over COPD. Tevens zijn er die dag diverse informatiestands, zo geven fysiotherapeuten informatie over longrevalidatie en de longconsulenten geven informatie over stoppen met roken, bewegen en medicatie. Patiënten en bezoekers kunnen op 19 november van 9.30 tot 15.30 uur terecht in het Sint Franciscus Gasthuis.

Klik hier voor meer informatie.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam