Yes-R 'vecht mee' met Fight cancer

12/11/2008 11:42

KWF Kankerbestrijding

In een duet met Chantal Janzen laat Yes-R zich horen tegen kanker

Amsterdam, 12 november 2008 - Nederlands populairste rapper Yes-R komt in actie voor Fight cancer. Samen met Chantal Janzen vraagt hij met zijn nieuwe single 'Vecht mee' aandacht voor de ziekte kanker. Geïnspireerd door het boek 'Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun is zijn motivatie bijzonder groot om zich op een positieve manier in te zetten voor Fight cancer. De lancering van de single op 12 november is de aftrap van de campagne 'Laat je horen tegen kanker' van Fight cancer.

Vechten voor kankerbestrijding is hard nodig. Elk uur krijgen gemiddeld 8 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dat is veel te veel. De opbrengst van de single 'Vecht Mee' komt ten goede aan Fight cancer. Daarnaast roept Yes-R iedereen op om 'Fight' te smsen naar 2255 om zo eenmalig 1,50 Euro te doneren. Ook is het T-shirt van Yes-R te koop in de webshop. Kortom, er zijn vele manieren om mee te vechten in de strijd tegen kanker. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en begeleiding.

Straattaal

Door samen met neef Ali B regelmatig bezoek te brengen aan kinderziekenhuizen en terminale patiëntjes, kwam de rapper al eerder met de ziekte in aanraking. Yes-R wil niet zomaar een hitje maken, geeft hij aan. "Ik wil iets bereiken, bekendheid geven aan kanker. Het woord 'kanker' wordt veel gebruikt in straattaal. Jongeren op straat zeggen tegen elkaar: 'He, kankervette jas heb je aan.' Ik ben niet heilig, ik deed dat ook, maar na het lezen van het boek van Kluun realiseerde ik me dat het helemaal niet stoer is om dat woord te gebruiken." Yes-R denkt niet dat hij zo machtig is dat hij dat kan veranderen, dat niemand meer het woord 'kanker' gebruikt. "Maar ik ben wel een idool, kids kijken tegen me op. Als ik laat zien dat het woord 'kanker' niet stoer is, maar juist zielig, en al zijn het er maar zes of zeven die dat oppikken, dat zijn dat er toch zes of zeven meer dan eerst.

Doel Fight cancer

Fight cancer is het platform voor jong volwassenen van KWF Kankerbestrijding en de opbrengsten komen via KWF Kankerbestrijding terecht bij wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker.

De single is vanaf 19 november te koop in de winkel.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl