Universiteit van Tilburg

12 november 2008

Penny wise, Pound foolish
interfacultair symposium over Financieel Analfabetisme

Houd jij aan het eind van je geld ook altijd een stuk maand over? Honderdduizenden Nederlanders komen niet rond met het inkomen dat ze hebben. De Nederlandse burger heeft te kampen met een nieuwe vorm van analfabetisme: gebrek aan financiele rekenkunde.

Financieel analfabetisme is het onvermogen van mensen om hun persoonlijke financien te beheren. Omdat de wereld steeds complexer wordt, zijn financieel analfabeten steeds kwetsbaarder. Zij hebben een verhoogd risico op armoede, hoge schulden, faillissement, te weinig pensioenvermogen en oplichting.

Hoe moeten we omgaan met deze consequenties en wie is er verantwoordelijk voor? Wat is de rol van de overheid, de banken en verzekeraars bij het omgaan met deze problemen? Tijdens dit symposium zullen experts vanuit een economische, psychologische en politieke invalshoek de verschillende aspecten van financieel analfabetisme belichten.

Woensdag 19 november
zaal DZ 1 Dantebuilding UvT
15.15 - 18 uur
Toegang gratis

m.m.v.
Prof. Dr. Henriette Prast, hoogleraar Financiele Planning UvT Prof. Dr. Fred van Raaij, hoogleraar Econ. Psychologie UvT Ronald Pont, Fortis ASR
Alex Klein, schrijver van de financiele roman Regengeluk

Organisatie:
faculteitsvereniging Asset,
studievereniging Complex en
Studium Generale UvT

Info Studium Generale

Studium Generale zet zich in voor academische vorming op de UvT door het organiseren van symposia en cultuurworkshops.




Universiteit van Tilburg