Bredeschool.nl

Mbo-ers krijgen eigen leerruimte op brede basisschool

vrijdag 14 november 2008

Basisschool het Krijt in Assen open volgende week een nieuwe leerafdeling. Mbo-leerlingen studeren vanaf woensdag 19 november in een eigen ruimte in de brede school.

De leerafdeling is een nieuwe vorm van stage en tot stand gekomen in samenwerking met het Drenthe College en Kenniscentrum Calibris. Het geeft de studenten van verschillende niveau's de kans om onder deskundige leiding zelfstandig te werken en van elkaar te leren. In hun eigen ruimte werken leerlingen van niveau 2, 3 en 4 aan projecten en krijgen ze lessen van docenten van het ROC en de opleider van de school. Daarnaast assisteren de studenten de leerkrachten in de lessen. Brede School Het Krijt stimuleert de stagiaires ook om mee te werken in de tussenschoolse opvang, bij verlengde schooldagactiviteiten en in de naschoolse opvang.

Deze innovatieve stagevorm sluit aan op de nieuwste principes van het competentiegericht leren en moet de aansluiting tussen praktijk en onderwijs verkleinen. De mbo-ers krijgen zo een beter beeld van hun carrièremogelijkheden.