Gemeente Rotterdam

Op woensdag 19 november 2008 presenteren wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) en wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) om 16.30 uur de Economische Verkenning 2008 in de Schiecentrale aan de Lloydstraat 5 in Rotterdam.

De Economische Verkenning is een presentatie over de ontwikkeling van de Rotterdamse economie. Tijdens de presentatie zullen de wethouders Mark Harbers en Dominic Schrijer hun visie geven op het economisch beleid en het werkgelegenheidsbeleid van Rotterdam.

Het thema van de Economische Verkenning 2008 is Jongeren en de kwaliteit van werken. De presentatie sluit dan ook heel toepasselijk af met een film over acht verschillende jonge en ambitieuze werknemers van uiteenlopende aansprekende Rotterdamse organisaties. Deze mensen worden een dag gevolgd: hoe beleven zij het werkende leven in Rotterdam?

De gemeente Rotterdam geeft jaarlijks de Economische Verkenning uit. Aan de verkenning werken verschillende partijen mee, waaronder de Kamer van Koophandel, makelaars, banken, uitzendbureaus en onderwijsinstellingen. Hierdoor ontstaat een compleet beeld over de economische ontwikkelingen en trends in Rotterdam.

Bron: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, 17-11-2008