Hulpverleningsdienst Groningen


Ondertekening 'grensoverschrijdend bijstandsplan' in Oldenburg
Gepubliceerd: 18 november 2008, 14:08

Morgen woensdag 19 december wordt in Oldenburg, Duitsland het zogenaamde 'grensoverschrijdende bijstandsplan' ondertekend. Het plan heeft tot doel de samenwerking tussen het Bundesanstalt Technisches Hilfswerk (THW) Landesverband Bremen, Niedersachsen en de Nederlandse brandweerregio's aan de grens met de Duitse deelstaat Niedersachsen te verbeteren.

Het Landesverband Bremen, Niedersachsen van het Technisches Hilfswerk biedt de brandweer in de regio's Groningen, Drenthe, IJsselland en Twente technische hulp bij een ramp of zwaar ongeval op Nederlands grondgebied. Technische hulp kan zowel uit mensen als materieel bestaan. Namens brandweer Groningen zijn Thomas Faber (commandant brandweer stad en regio Groningen), Johan Hamming (hoofd operationele voorbereiding) en Martijn Pors (operationele voorbereiding) aanwezig bij de ondertekening.

Door de gemeenschappelijke opdracht van Duitse en Nederlandse crisisbeheersingsorganisaties om de bevolking aan beide zijden van de grens te beschermen bij calamiteiten neemt het belang van grensoverschrijdende samenwerking toe.

|Het bijstandsplan van de THW zal jaarlijk worden geactualiseerd en geconcretiseerd.