Stadsdeel Amsterdam-Noord

Halve finale Fiep Westendorp Wisseltrofee Illustreren

Op woensdag 19 november vindt in het stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord de halve finale plaats van de Fiep Westendorp Wisseltrofee Illustreren. De deelnemende kinderen hebben op school een tekenwedstrijd gewonnen of zijn door hun school voor de tekenwedstrijd geselecteerd. De kinderen zijn achtstegroepers uit de stadsdelen Amsterdam-Noord, Zeeburg en Westerpark. Zij zetten tijdens deze wedstrijd hun beste beentje voor om een plaats in de finale te bemachtigen.

Namens het dagelijks bestuur van het stadsdeel zal portefeuillehouder Kees Diepeveen bij de wedstrijd aanwezig zijn. Hij leest een stuk voor uit `Otje' van Annie M.G. Schmidt. Hierna krijgen de kinderen de gelegenheid om naar aanleiding van het verhaal hun tekening te maken.

Een deskundige jury beoordeelt de tekeningen en maakt in de eerste week van december bekend, welke kinderen de finale hebben gehaald. De finale vindt plaats op de verjaardag van Fiep Westendorp, op 17 december, in kindermuseum het Huis van Aristoteles.

De Fiep Westendorp Tekenwedstrijd is een onderdeel van Kinderboekenstad. De tekeningen van Fiep Westendorp zijn onlosmakelijk verbonden met de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt, een van de drie schrijversiconen van Amsterdam Wereldboekenstad.