Datum: 19 november 2008

Leiden Aanhouding voor poging tot inbraak De politie heeft dinsdag 18 november rond 22.10 uur in een tuin van een woning aan de Hoge Rijndijk een 19 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij verborg zich in de tuin nadat hij bij een naastgelegen woning bezig was geweest om een bovenlichtje open te breken en daar was betrapt door agenten. Een buurtbewoner had de politie gewaarschuwd dat hij daar bezig was. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor poging tot inbraak De politie heeft dinsdag 18 november rond 22.50 uur op de Ambonstraat een 19 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij betrokken was bij een poging tot inbraak in een bouwmarkt aan de Van Foreestlaan. Het vermoeden is dat hij niet alleen was. Een ruit van het bedrijf werd daar rond 22.15 uur vernield. De agenten kwamen twee mannen, waaronder de aangehouden verdachte, op de Willem de Zwijgerlaan tegen. Bij het zien van de politieauto stoven ze uit elkaar en zetten het op een lopen. Op de Ambonstraat kon één van hen aangehouden worden. De politie doet vandaag nader onderzoek in deze zaak.

Waddinxveen Diefstal spijkerbroeken uit kledingwinkel Een nog onbekende hoeveelheid merk spijkerbroeken is woensdag 19 november gestolen bij een inbraak in een kledingwinkel aan de Kerkweg-Oost. Met veel geweld werd rond 03.00 uur een ruit ingeslagen en een daarachter zittend hekwerk weggetrokken. Vermoedelijk is daar een auto bij gebruikt. Een getuige heeft de auto nog zien wegrijden in de richting van de Kanaaldijk. De politie is begonnen met een onderzoek in deze zaak.

Gouda Meisjes plegen winkeldiefstal Twee 15 jarige meisjes uit Zwijndrecht en Wassenaar zijn dinsdagmiddag 18 november aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een sportwinkel aan de Lange Tiendeweg stalen zij enkele truien en een paar schoenen. Eén van de meisjes had de winkel inmiddels verlaten maar werd buiten door de gewaarschuwde politie aangehouden. Het andere meisje was door het winkelpersoneel al aangehouden en werd aan de agenten overgedragen. Na hun verhoor en mochten de twee het poitiebureau weer verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Politie neemt auto in beslag De politie heeft dinsdagavond 18 november de auto in beslag genomen van een 18 jarige man uit Gouda. Agenten betrapten hem rond 21.00 uur op de Graaf Florisweg achter het stuur en wisten dat hij geen rijbewijs had. Hij krijgt daarvoor proces-verbaal. Het was de derde keer dat de politie tegen hem op trad. Verder probeerde hij in 1e instantie de agenten met een valse naam om de tuin te leiden. Daar werd niet in getrapt. Voor hem betekent dit dat hij ook nog een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam krijgt.

Noot voor de redactie/