Gemeente Duiven


Milieu-informatie beter toegankelijk

---

Milieu-informatie moet toegankelijk zijn voor burgers en bedrijven. Hierbij gaat het om informatie waarover de gemeente beschikt en over informatie waarover andere organisatie beschikken. Deze informatie hebben we overzichtelijk bij elkaar gezet in een milieuregister. Dit register is vanaf 19 november te raadplegen op deze website. Ook ligt een exemplaar van het register bij de sectorbalie Grondgebied op het gemeentehuis. Voor dit register is een disclaimer opgesteld.

Het milieuregister bestaat uit verschillende thema's. Per milieuthema is eerst een omschrijving van het thema gegeven. Daarna is aangegeven welke informatie beschikbaar is en via welke weg u deze informatie kunt krijgen (bijvoorbeeld: telefonisch, op gemeentehuis, via website). Als documenten digitaal beschikbaar zijn, staat er op de website een link bij.
Waar er wordt verwezen naar informatie die bij andere organisaties dan de gemeente te vinden is, dan ziet u ook een beschrijving van wat deze organisaties doen en de contactgegevens.
Het milieuregister is niet uitputtend. Het wordt regelmatig bijgewerkt en uitgebreid met actuele informatie.

De regels voor de toegankelijkheid staan in het door de Europese Unie opgestelde Verdrag van Aarhus. De gemeente Duiven conformeert zich aan deze (inter)nationale regels voor de openbaarheid van milieu-informatie. Daarom is het register opgesteld. Dit is één van de acties die worden ondernomen naar aanleiding van het Verdrag.

» Milieu-informatie