Gemeente Elburg

bestemmingsplan ex artikel 3.23 Wro

Inspraak conceptbeleidsregels ontheffing bestemmingsplan ex artikel 3.23 Wro

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend dat met ingang van woensdag 12 november 2008, gedurende zes weken voor een ieder in het gemeentekantoor (afdeling Bouwen en Milieu), de conceptbeleidsregels voor het verlenen van een buitenplanse ontheffing van het bestemmingsplan op grond van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening (Wro), ter inzage liggen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk en/of mondeling een zienswijze naar voren brengen over de conceptbeleidsregels. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van B&W van Elburg, postbus 70, 8080 AB Elburg.

Ingevolge artikel 3.23 van de Wro kunnen burgemeester en wethouders ontheffing verlenen van het bestemmingsplan. De gevallen waarvoor het college ontheffing kan verlenen worden genoemd in artikel 4.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). In de conceptbeleidsregels die nu ter inzage liggen wordt aangegeven wanneer en onder welke voorwaarden het college op grond van artikel 3.23 Wro ontheffing verleend van het bestemmingsplan. Het gaat overigens niet om nieuwe beleidsregels, maar om een aanpassing van de bestaande beleidsregels voor de mogelijkheid om vrijstelling als bedoeld in artikel 19, lid 3 WRO te verlenen. Op 1 juli 2008 is de Wet ruimtelijke ordening gewijzigd en ook in het Besluit ruimtelijke ordening zijn enkele wijzigingen aangebracht. De beleidsregels zijn daarom geactualiseerd en meteen op enkele ondergeschikte punten gewijzigd.


* Beleidsregels artikel 3 23 Wro

laatst gewijzigd: 19-11-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: Inspraak conceptbeleidsregels ontheffing bestemmingsplan ex artikel 3.23 Wro |