Gemeente Leeuwarden

Vliegdemonstratie vliegbasis Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (18-11-2008)

Het 323 TACTES Squadron van vliegbasis Leeuwarden bestaat op 15 november aanstaande

60 jaar. De viering van dit heugelijke feit vindt plaats op vrijdag 21 november met onder andere een tweetal vliegdemonstraties.

In het kader van het 60 jarig bestaan is op 21 november een reünie georganiseerd voor (oud) personeel en relaties. Tijdens het middagprogramma vinden vliegdemonstraties plaats van de F-16 solo display door Kapitein-vlieger Ralph Aarts en van de Hawker Hunter van de Dutch Hawker Hunter Foundation.

Sinds 1992 heeft het 323 Squadron de TACTESS taak (Tactische Training Evaluatie en Standaardisatie). Het squadron zorgt zowel nationaal als internationaal voor de standaardisatie in het opereren met de F-16. Ieder jaar wordt onder leiding van dit squadron de internationale wapeninstructeuropleiding verzorgd, de FWIT (Fighter Weapons Instructor Training). Deze training is bedoeld om ervaren F-16 vliegers op te leiden tot wapeninstructeur. Behalve opleidingen verzorgt het 323 Squadron ook internationale vliegoefeningen zoals Frisian Flag. Daarnaast beschikt het squadron over het Kantoor Testvliegen dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van nieuwe technieken op het gebied van wapensystemen. Het 323 Squadron is daarmee het F-16 kenniscentrum binnen de Koninklijke Luchtmacht.

Mocht u hinder ondervinden van de extra vliegbewegingen dan kunt u deze klachten melden bij Staf Voorlichting van de vliegbasis Leeuwarden, 058 - 234 67 00.