19-11-2008 09:43

MEDISCH TEAM SINGAPORE IN KAMP HOLLAND

Het team bijeen tijdens de introductiebriefing op Kamp Holland - Foto: Dave de Vaal/AVDD

Een medisch team uit Singapore is gisteren aangekomen in Tarin Kowt en zal ondersteuning aan het Role 2 ziekenhuis op de Nederlandse basis Kamp Holland leveren. De twintig militairen vormen de bijdrage van Singapore aan de International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan.

De militairen van de Singapore Armed Forces (SAF) worden na drie maanden afgelost door een tweede team dat de tweede helft van de toegezegde zes maanden op zich neemt. De Aziaten werken in het ziekenhuis samen met de Nederlanders, Amerikanen en Australiërs. Australië kwam eind juli met tien man binnen en levert tot eind 2009 driemaal twee maanden een chirurgisch team aan het Role 2 ziekenhuis.

Vertrouwen âIn juni hebben we in Nederland al getraind met het Nederlandse Role 2 personeelâ, vertelt Major dr. Adrian van de SAF. Hij ziet dan ook uit naar de samenwerking: âDat team neemt volgende week de taken van het huidige Nederlandse team over. Ik heb er het volste vertrouwen in. Ons werk bestaat vooral uit het helpen van Nederlandse en andere ISAF-militairen, maar ook uit de zorgverlening aan de Afghaanse bevolking in het ziekenhuis.â

Het is de tweede bijdrage van Singapore dit jaar aan Afghanistan. Eerder vertrok een constructieteam van zes man naar de provincie Bamiyan. Daar bouwden zij een trainingscentrum op het gebied van gezondheidszorg.