Provincie Noord-Holland

Datum


19-11-2008

Onderwerp

Cheque van Panna Stars voor Jeugdsportfonds

Anouk Hespe

Tijdens het NK Panna 2008, afgelopen zondag 16 november in de Westergasfabriek/Amsterdam, werd er wederom Panna with the Stars georganiseerd. Tijdens dit straatvoetbaltoernooi gingen elf verschillende sterren, zoals Ali B en Sascha Visser, de battle aan op de pannafields voor het goede doel, het Jeugdsportfonds Noord-Holland. Elke star leverde geld op. De Stars konden uiteindelijk een cheque van
2.475,-- aan gedeputeerde Sascha Baggerman overhandigen.

Het Jeugdsportfonds kan met het overhandigde bedrag van de elf sterren, elf kinderen een heel jaar lang laten sporten. Het Jeugdsportfonds Noord-Holland is onlangs in het leven geroepen. Het credo is dat ieder kind moet kunnen sporten en dat financiën geen belemmering mogen zijn. Het provinciale fonds gaat er voor zorgen dat de jeugdsportfonds-formule uitgerold wordt over de gehele Provincie Noord-Holland.

Kinderen die in aanmerking komen voor het fonds zullen door intermediairs uit de sectoren onderwijs, sport en jeugdzorg worden voorgedragen. Dit zijn bijvoorbeeld leraren of artsen die signaleren dat een kind uit een gezin met een laag inkomen baat kan hebben bij sporten en vervolgens een aanvraag bij het Jeugdsportfonds voor het kind indienen.
De Provincie Noord-Holland sluit hierbij aan door het Jeugdsportfonds Noord-Holland in te stellen in het kader van het armoedebeleid. Sporten is gezond, geeft kinderen zelfvertrouwen en stimuleert sociale integratie.

Gedeputeerde Sascha Baggerman is blij met de cheque van de sterren van NK Panna. Het is fijn dat de sterren een steentje bijdragen aan het Jeugdsportfonds. Iedereen moet een kans krijgen te sporten. De ambitie is dat iedereen Noord-Hollands kampioen kan worden! aldus Sascha Baggerman.