Gemeente Soest

.

Deelnemers gezocht voor opleiding Sport- en bewegingsleider 50+

19 november

In twee jaar tijd zijn in de provincie Utrecht veel sportieve projecten voor 50-plussers gestart. In de gemeente Soest zijn de afgelopen jaren bijvoorbeeld twee GALM-projecten van start gegaan. Een GALM-project is een sportproject voor mensen in de leeftijd 55 tot 65 jaar die niet sportief actief zijn, maar dat wel (weer) willen worden. Ook de Stichting Welzijn Ouderen Soest beidt diverse sportactiviteiten aan voor 55-plussers.

Met de toename van deze projecten stijgt ook de vraag naar docenten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft Sportservice Midden Nederland in samenwerking met het ROC Midden Nederland de deeltijdopleiding Sport en bewegingsleider 50+ (MBO niveau-3) opgezet. Bent u die enthousiaste sportdocent(e) die wij zoeken? Meldt u zich dan aan voor 19 december 2008.

Informatiebijeenkomst

Bent u geĂŻnteresseerd en wilt u meer weten over lesgeven aan 50-plussers?

Kom dan naar de informatiebijeenkomst op vrijdag 12 december van 14.00 en 15.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij het ROC Midden Nederland (Disketteweg 10, 3821 AR) in Amersfoort.

Zelfstandig lesgever

De opleiding leidt u op tot zelfstandig lesgever aan senioren binnen verschillende organisaties voor sport en bewegen zoals sportverenigingen, welzijnsorganisaties of gemeenten. U functioneert als gediplomeerd Sport- en Bewegingsleider 50+ in sport- en beweegactiviteiten die voor de doelgroep worden aangeboden, onder meer vanuit maatschappelijke en/of gezondheidmotieven.

Senioren bewegen

Start in januari

De opleiding start in januari en wordt aangeboden op vrijdagmiddag in het hele jaar 2009. Locatie is het ROC Midden Nederland aan de Disketteweg 10 in Amersfoort. De eerste cursusdag is op 16 januari 2009.

Meer informatie vindt u in de brochure die u kunt downloaden op http://www.sportservicemiddennederland.nl/ (kijk bij Sport en Bewegen 50plus). U kunt ook bellen met Evelien Wijdeveld, telefoon: 030-7513840. Op de website vindt u ook het aanmeldingsformulier.

Subsidie opleidingskosten

In een aantal gemeenten, waaronder de gemeente Soest, komen docenten in aanmerking voor subsidie van de opleidingskosten. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Madelon Nolsen, telefoonnummer 035-6093540.