AutoRai

KTM ontvangt prestigieuze autosportonderscheiding voor de X-Bow

(11/19/2008)
Een jury van internationale autosportexperts heeft KTM een prestigieuze onderscheiding toegekend voor de circuitversie van de KTM X-Bow sportscar: de X-Bow âRaceâ. KTM kreeg de âVehicle Development of the Yearâ award afgelopen week tijdens de Professional Motorsport World EXPO in Keulen.

De KTM X-Bow âRaceâ werd naast de straatversie ontwikkeld. Veel van het ontwikkelingswerk werd verricht tijdens het openingsseizoen, toen de X-Bow de Sports Light categorie van de GT4 European Cup domineerde. De topdrie posities in het eindklassement werden ingenomen door KTM-coureurs. De X-Bow âRaceâ werd ingezet met volledige ondersteuning door KTM.

Toni Stöcklmeier, KTM motorsport director: âWe doen pas één jaar mee met de X-Bow âRaceâ en hebben direct al de Sports Light categorie gewonnen. We zijn erg blij met deze onderscheiding als beloning voor ons ontwikkelingswerk. Het is ook een bewijs dat wij er voortdurend en met succes naar streven om onze âReady to Raceâ filosofie waar te maken.â

De KTM X-Bow âRaceâ liet tijdens de verkiezing onder meer de nieuwe Acura ARX-01b AMLS, het Mygale M-08 British Formule 3 chassis en de Renault R28 Formule 1 bolide achter zich. De spectaculaire, door de FIA volledig gehomologeerde KTM-racer is nu leverbaar voor autosportteams. KTM maakt trouwens bekend dat er twee Europese kampioenschappen zullen worden georganiseerd voor X-Bow âRaceâ-coureurs en dat er wereldwijd een Customer Racing Service zal worden opgezet.